Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der bliver givet instruktioner ...

Træning til D-Day er nu i fuld gang ...

Igen i år repræsenterer HVK Livjægerne Danmark ved paraderne i Normandiet, Frankrig, når 79 års dagen for D-Day markeres i dagene omkring den 6. juni.

17-05-2023


Igen i år har HVK Livjægerne fået opgaven - og æren - og skal repræsenterer Danmark i forbindelse med markeringen af D-Day i Normandiet, Frankrig.

Og selv om eksercits er en af kompangiets spidskompetancer, så skal der trænes, trænres og trænes. Vi vil gerne være gode repræsentanter for Danmark og Forsvaret, når vi nu bliver betroet denne meget specielle opgave og oplevelse at deltage i paraderne i forbindelse med højtideligholdelsen af D-Day.


Så træningen er i fuld gang ...

 ... nogle soldater har stor erfaring med både eksercitsen og deltagelsen i paraderne i Normandiet ...


... for andre er eksercitsen ikke blevet rutine endnu - og der kan nemt melde sig lidt 'lampefeber' med tanken om at skulle være med.


For HVK Livjægerne er det vigtigt, at opgaven - og oplevensen - går på skift. Derfor er det lille hold sammensat med både reletivt nye soldater og meget erfane soldater/førere.


Om D-day

D-day var d. 6. juni 1944, hvor de Allierede gik i land i Normandiet i Nordvestfrankrig under 2. verdenskrig. Landgangen Operation Neptune var indledningen på den større operation Operation Overlord, der havde som mål at befri Europa fra den tyske besættelse. Operation Overlord begyndte på D-dagen og sluttede d. 19. august 1944, da de Vestallierede krydsede Seinen.
Over 70 år senere er invasionen af Normandiet stadig den største amfibieoperation i historien og involverede mere end tre millioner soldater, der krydsede den Engelske Kanal til Normandiet.
Kilde: da.wikipedia.org


Fakta

​D-dag var d. 6. juni 1944, hvor de Allierede gik i land i Normandiet i Nordvestfrankrig under 2. verdenskrig.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring