Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Højeruplund

Markering af 70 året for befrielsen

Hjemmeværnskompagni Stevns markerede 70 året for Danmarks befrielse med tre kransenedlægninger.

En dag der startede grå og trist men som sluttede i strålende sol.

06-05-2015

I Rødvig på Korsnæbsvej ved mindestenen for Poul Emil Rosenstand Jacobsen, hvor CH Hjemmeværnskompagni Stevns KN John Outzen talte ved mindestenen i forbindelse med kranselægningen, han omtalte blandt andet den tragiske hændelse der var baggrunden for mindestenen.
 
 
I Gjorslev Bøgeskov hvor Godsejer Peter Henrik Tesdorpf, Gjorslev Gods, talte ved mindestenen i forbindelse med kranselægningen, i sin tale nævnte han de mange jøder der kom til Gjorslev, til Bøgeskoven og blev gemt alle mulige steder indtil de kunne sejles til Sverige og afsluttede med at blæse Last Post på jagthorn.
 


 
I Mindelunden Højeruplund under de lysegrønne bøgetræer og i strålende sol talte Borgmester Mogens Haugaard, Stevns Kommune, ved mindestenen i forbindelse med kranselægningen, borgmesteren talte blandt andet om de mange modstandsfolk der stillede op og var klar over hvilken pris de kunne komme til at betale for deres indsats, højtideligheden sluttede her til de stemningsfulde toner fra trompeterne, spillet af Jørn & Allan Therkelsen.
 
                          

Dagen og aftenen afsluttedes på Hjemmeværnsgården i Store Heddinge hvor Hjemmeværnet var vært for de 52 fremmødte Hjemmeværnsfolk & medlemmer af Soldaterforeninegerne på Stevns samt en del civile borgere.       
 
  
     
 
Kaptajn Allan Therkelsen fra Forsvarsakademiet fortalte i aftenens løb om og viste billeder fra hans oplevelser i Liberia, hvortil han af FN var udsendt som stabsofficer i perioden juli 2013 til januar 2014.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring