Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Afsøgning

Øvelse Blå Himmel

HJVK Stevns startede øvelsen fredag aften 6. marts, sammen med nabo-kompagnierne på Køge Hjemmeværnsgård.

09-03-2015

 HerPå Køge Hjemmeværnsgård var der udlevering af materiel og GF/DF får befalinger for opgaven samt for march til øvelsesområdet.

Herefter afgang fra Køge Hjemmeværnsgård kl. 21,30 til diverse drop-punkter omkring Hårlev, der afsøges nu de skovområder der skal bruges som BSO områder, da dette er klar kan enhederne påbegynde deres opgaver:
Der skal findes et FJ-objekt i området, når dette er lokaliseret skal oprettes en OBS-post som kan overvåge OBJ hele natten, en spændende opgave i et område der er ”fyldt” med fjender.
 
Der planlægges for angreb på OBJ, der udsendes PTR mod dette og det angribes af styrk i DEL-størrelse, den fjendtlige enhed trækker væk og enheden kan nu ”nyde” natten i BSO. KC Stevns forskyder til Slagelse med sammen med KSN der oprettes i øvelsesområdet.
 
Lørdag morgen forskyder alle enheder til skydebane Slagelse hvor alle kompagnier samles, her
gennemføres kontrolskydninger, i denne periode er øvelsesaktiviteten indstillet.
 
 
Kl. 14.00 genoptages øvelsen og området afsøges for fjender, der rekonoceres for BSO indendørs, der oprettes BSO-AKP + forplejning i BSO-området. 

Samtidig med oprettelse af BSO-området havde HVK Stevns en anden rolle, sminkning af såret til div. momenter der skulle afvikles i dagens løb.
·      Stillingsindtagelse – kamp fra stilling – ildoverfald – henholdende kamp – angreb på KSN – PTR. og meget mere.
 
Rasmus leverede perfekte ”sår” på Dan og Karina, hvilket medførte ros fra de øvrige enheder i øvelsen.
 
 Til sidst oprydning og march hjem til Køge Hjemmeværnsgård, derfra videre til Stevns. En spændende weekend med mange forskellige opgaver og masser af sjov oplevelser hvor alle fra Stevns fik en på opleveren og glæder sig til næste gang.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring