Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Lovpligtig Uddannelse

billede_lpu.jpg

Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse er en grundlæggende militær uddannelse, som skal gennemføres af alle nye medlemmer, der ikke har aftjent værnepligt eller har tilsvarende uddannelse fra forsvaret. Uddannelsen består af 4 moduler. Den samlede uddannelse skal være gennemført inden 3 år fra optagelse i hjemmeværnet, og modul 1 skal gennemføres indenfor det første år.
 
Uddannelsen gennemføres af Hjemmeværnsskolen og afholdes ved uddannelsescentrene samt af Marinehjemmeværnsdistrikterne.
 
Første del af den lovpligtige uddannelse er ”LPU 1 – Grunduddannelse”. Modulet er fælles for alle grene af hjemmeværnet og indeholder grundlæggende emner som bl.a. våbenuddannelse, førstehjælp, idræt og hjemmeværnsmedlemmers hjælp til politiet. Modulet varer 9 dage og starter typisk fredag og løber til søndag ugen efter.
 
Uddannelsen varer 250 timer og er den samme for alle medlemmer i Hærhjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet, Virksomhedshjemmeværnet og Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection Enheder. Uddannelsen kan gennemføres som enkeltmoduler på 4 – 9 dage eller som et samlet forløb på 23 dage.
 
For Marinehjemmeværnets sejlende enheder varer uddannelsen også 250 timer. Uddannelsen gennemføres som 4 moduler på 4 – 9 dage og her følges den blå struktur efter lovpligtig uddannelse 1.
 

For at gennemføre hjemmeværnets lovpligtige uddannelse er det nødvendigt at være i almindelig god form, så hvis du ikke er vant til at bevæge dig til dagligt, kan det være en god ide at gå eller løbe nogle ture i perioden op til starten på uddannelsen.

 

Læs mere på >> Hjemmeværnsskolen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring