Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Inden dagens march blev oppakningen kontrolvejet for at sikre en vægt på mindst 20 kg.

Kontrolskydning, fysisk basistest og march med MOTOV Jonstrup

Lørdag den 4. februar gennemførte en stor del af 1. og 2. deling den årlige test, som de selv har besluttet skal være obligatorisk.

09-02-2023

​Forsyningsfolkene sørgede for logistikken, Hjemmeværnssoldaterne sørgede for godt humør, og vejrguderne sørgede for det mest fantastiske februar-solskins-vejr.

Dagens kontrol-skydning vidnede om, at de basale skydefærdigheder i MOTOV (Motoriseret Overvågning) er på plads, for inden længe havde alle dagens deltagere bestået deres kontrolskydning på Sjælsø skydebaner.

Efter en mindre forskydning til Høvelte Kaserne stod den først på en Status for kompagniets aktiviteter mv. fra kompagnichef Nicolai Pilgård, og dernæst på frokost inden klargøring til den mere fysiske del af dagen.

En god fysik støtter opgaveløsningen
To af delingerne i MOTOV har selv besluttet, at de vil gennemføre forsvarets fysiske basistest, en gang om året. Det kræver nemlig en god fysik at kunne gennemføre de opgaver med overvågning og opklaring, som ligger i MOTOVs opgaverammer. Derudover er der mange af kompagniets soldater, som deltager i forskellige udfordrende opgaver og øvelser, som øvelser for motoriseret overvågning, infanteri og patrulje, Brave Lion sammen med andre opklaringsenheder fra stående styrker og diverse konkurrencer og øvelser i udlandet.

Første programpunkt efter skift til mere sports-egnede gevandter foregik løbebanen, hvor alle gennemførte deres løbetest på 12 minutter. Og indrømmet; Nogle fik lidt mere sved på panden end andre, men til gengæld var der ingen tvivl om at alle på bedste kammeratlig facon, gjorde hvad de kunne for at heppe og løbe med de sidste i mål inden for tidsrammen. I tilgift havde to fra forsyningsgruppen valgt også at deltage i og gennemførte dagens tests.
Kort efter, at alle havde genvundet pusten, stod den i gymnastiksalen på anden del af en fysiske basistest. Dips, burbees og andet godt blev klaret med god opbakning fra hinanden i makkerpar.

Og endelig kunne de elastiske sportsshorts blive lagt i rygsækken igen, da der skulle gøre klar til 10 km March med oppakning på 20 kg for de flestes vedkommende. Og den obligatoriske kontrolvejning, som blev foretaget inden afgang afslørede særligt én soldats særlige ildhu i form af ekstra 8 kg i rygsækken. Dog blev der lige justeret lidt på omfanget af oppakningen inden turen gik ud i terrænet omkring Høvelte Kaserne.

En tilfreds næstkommanderende
Næstkommanderende fra MOTOV, Pernille Schmidt, var meget tilfreds og fortalte efter afviklingen af dagen:
”Selvom det på billederne kan se ud som om, at man skal være i superform for at være medlem af kompagniet, så er det bestemt ikke sådan. Vi har masser af andre muligheder for at være med, både som del af kommando-delingen og i en af MOTOV-delingerne. Vi har i vores 3. deling medlemmer over 60 år, der måske ikke er de hurtigste på centerbanen, men de er dygtige til opklaring.

Det er valgfrit om man deltager i basistesten, hvis man er i kommando-delingen eller 3. MOTOV-deling, men det kan være en god måde at se hvad status er på den fysiske form og hvor fokus på træningen skal lægges. Så selvom du ikke er i superform, er der stadig plads til dig i vores kompagni”.


 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring