Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Panser- og brand museet i Oksbøl

Onsdag 5. september 2018

Brandbil museet.

Her så vi brandbiler fra det mandskabs trukne brandslukningskøretøjer til de næst nyeste modeller af køretøjs brandbiler. Flot udstilling.


Panser museet.

 I princippet en opstilling som for brandbilerne, med en rimelig tekst til hvert køretøj. Her var der mange der sagde kan du huske- og så gik snakken. Der var også en gennemgang af operation "bøllebank" i det gamle Jugoslavien, der fortalte om kampens gennemførelse. Sproget var på Engelsk. Skal vi bruge et sådan system for at beskriver hjemmeværnets samvirke med felthæren under de store NATO øvelser skal det være på Dansk. Jeg foreslår at vi på sigt forsøger at lave en drejebog over et sådan TEMA. En drejebog findes ved arkivet i Næstved ved jeg. En arbejdsgruppe bør nedsættes.


I receptionen kunne man købe diverse mærker som er en god ide. Ligeledes havde man et opslag, hvor man søgte viden om hvordan de enkelte køretøjer blev anvendt i hæren. Jeg vil skrive om mine 5 år som panserværnsdelingsfører for 4 kanoner i  60erne.

En absolut se værdigt museum.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring