Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Skydebanen

Skydning GME-F samt førstehjælpe GME-F gennemført

Kompagniet var søndag den 28. september kørt til skydebanen ved Ryes kaserne i Fredericia, for at gennemfører GME-F skydning & førstehjælp, samt omskoling af gevær skytter.

28-09-2014

Vi mødtes på Middelfart politistation kl. 8 hvor vi læssede vores våben og udrustning i de udleveret køretøjer og kørte til skydebanen.

Kompagniet havde lånt skydeinstruktører ved Marinehjemmeværnet. Vi blev hurtigt delt op, dem der var omskolet til gevær M/95 begyndte at gennemfører GME-F skydning. Skydningen skal vi alle gennemfører hver år, som en kontrol prøve på vores våben færdigheder. De folk der manglede at blive omskolet fra det gamle gevær (M/75) til det nye (M/95) fik deres omskoling, mens de andre var ude at skyde.

 
Pause & kammeratlig samvær.​

Kompagnichefen kom med forplejning, herefter fortsatte vi skydningen, hvor vi var delt op i to hold. Holdet som ikke skød fik undervisning i førstehjælp, hvilket vi også skal bruge to timer på om året som vedligeholdelse af vores færdigheder. Vores IT-befalingsmand var med på skydebanen, hvor han gennemgik det nye”hjv.dk” som kommer efter nytår, og i den forbindelse skal vi alle igennem et grundkursus i det nye system.

 

Kompagniet havde en fantastisk dag med gode aktiviteter, forplejning og kammeratskab samt fantastisk flot vejr. Det var en god dag vores Uddannelse støtte officer havde planlagt.

 
Våben rengøring.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring