Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Politidelingerne

​Trafikregulering

Politidelingerne er ryggraden i et politikompagni.

 

Politidelingerne i et politikompagni har i dag mange forskellige opgaver. Før i tiden, var det faktisk kun trafikregulering, hjælp til stormflod og en gang imellem afspærring af et gerningssted. I dag er samarbejdet med politiet udvidet, og der en  hel masse forskellige opgaver, som politikompagnierne støtter politiet i. Der er i dag oprettet et opgavekatalog. Heri beskrives de forskellige opgaver, som politikompagnierne og dermed politidelinger kan hjælpe med.

Men det der stadig fylder meget i arbejdet er trafikregulering. Desuden er der også logistiske opgaver som transport, der er ved at fylde ligeså meget, og for vores kompagnis vedkommende endda har overgået trafikregulering.

 En politi deling består af:

  • 1 Politidelingstrop
  • 3 Politigrupper á op til 9 mand
Delingstrop
Delingstroppen består af en delingsfører og en næstkommanderende for delingen samt en kører/signalmand.

Politigrupperne

Politigrupperne har op til 9 mand i gruppen. Grupperne har en gruppefører samt en næstkommanderende for gruppen. Resten er geværskytter, hvor nogle har 2 funktioner. Dette er enten som gruppens kører, gruppens sygehjælper eller gruppens hundefører. I dag har alle politigrupper en hundeførerstilling i gruppen.


Læs folderen her: Flyer for Politidelingerne.pdf

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring