Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På øvelse med fødevarerstyrelsen

Øvelse med fødevarerstyrelsen og TFRS.

20-01-2015

Så var vi da lige på øvelse med fødevarerstyrelsen. De havde en større øvelse i vores område hvor emnet var mund og klovsyge. Øvelsen blev afholdt på en landejendom lige nordøst for Ribe. Besætningen var blevet testet positiv for mund- og klovsyge. Besætningen skulle derfor slagtes.


Beredskabet havde opsat hele deres udstyr og KST på ejendommen. Kompagniet var til stede med en TAKLE som fik opgaven med afspærring af ejendommen. TAKLE kørte derned sammen med ISL Politi og havde et samarbejde mellem de to ledere. KSN var besat med LBS hvor bl.a. Tina Drue sad som repræsentant for TFRS.
Det var en oplevelse at deltage og se hvilket stort setup der skal til og så var det hele ikke engang til stede. Man kan slet ikke tænke sig, hvilke overvejelser og styring der skal til. Hvis man har været inde på ejendommen, må man ikke have kontakt med dyr som kan være smittebærer i 48 timer. det vil sige at hvis personel fra f.eks. beredskabsstyrelsen har haft mandskab på stedet, kan de ikke bruges de næste 48 timer til evt. en brand på en landejendom med grise eller køer.
Hele øvelsen gik godt og man fik set en masse ting der skulle kigges på efterfølgende.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring