Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bevogtning etableret

VHD har nu oprettet sin bevogtning i Utopia, på nervepunktet for Utopias infrastruktur. Dette er et led i den fredsbevarende styrke som NATO har indsat i Utopia efter længere tids uroligheder.

04-06-2016

Fredericia er under Landsøvelsen omdannet til landet Utopia.

​Solen skinner med 30 grader i skyggen, alt kunne virke til at ånde fred, over på overfladen ligner denne dag dog også en helt almindelig Lørdag formiddag i Utopia.

Men i den seneste tid har trusselsbilledet i Utopia ændret sig siden terrorgruppen "Utopias Befrielseshær" har påvirket Utopianernes dagligdag væsentligt. Dette har medført at NATO har indsat en fredsbevarende hær, heriblandt VHD (Virksomhedshjemmeværnsdistriktet) som nu her er i gang med at oprette og besætte et af de vigtigste knudepunkter i Utopia. Deres infrastruktur.

På trods af det stigende trusselsbillede fortæller op til flere fører og ledere i VHD at stemningen i området er høj, folk tager opgaven seriøst og har et gåpå mod som man kun kan bifalde.

Når man kigger rundt inde i bevogtningsområdet, kan det også kun bekræftes at de udsendte soldater holder humøret højt. Imens dem der er på vagt står på deres pladser, folkene der ikke er på sidder og skyggen og minder hinanden om at få drukket noget vand, står delingsførene og planlægger hvordan de fremadrettet skal strukturere og opretholde opgaven.

Under et interview med en fører blev der spurgt i hvilket omfang der var forventet engagement med fjenden. Føreren svarede "Forhåbentligvis så lidt som muligt..." Før føreren nåede at uddybe sit svar blev der kaldt til prøvealarmering.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring