Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

NIGHT HAWK 2016

Øvelse Night Hawk er Europas største specialoperationsøvelse, og deltog DBH og var en væsentlig bidragyder.
DBH skulle støtte med opstilling og bemanding af to store objekter på Rønne Havn under NIGHT HAWK 2016.

15-10-2016




Maritime specialoperationsstyrker, støttet af soldater fra Opklaringsbataljonen på Bornholm, slog en af nætterne til mod et mål i Rønne Havn. Terrorister med missiler var blevet lokaliseret på færgen Povl Anker og en styrke af maritime specialoperationsstyrker blev fløjet ind til Rønne Lufthavn og indsat for at finde missilerne og fange terroristerne. Under aktionen samledes en større gruppe ”lokale utilfredse borgere” sig og forsøgte at trænge ned mod færgelejet. Men ganske som der ikke var tale om rigtige terrorister, så var ”de utilfredse borgere” på havnen blot iscenesat af Det Bornholmske Hjemmeværn, der havde samlet og instrueret efterskoleelever fra Bornholms efterskole, således de kunne spille anti-militære demonstranter.

 

Det Bornholmske Hjemmeværn sørgede for realistiske rammer for styrkernes indsættelser og stillede med ca 100 momenter, herunder hjemmeværnssoldater fra hjemmeværnskompagni Hasle, flotillen og Politikompagniet samt ca 60 efterskoleelever og PK Gulddrenge.
En lille uge senere skulle specialoperationsstyrker igen indsættes mod et mål på Rønne Havn, DBH var igen klar til at gennemføre momentspillet, samt varetagelse af sikkerheden omkring helikopterlandepladsen, med ca 30 hjemmeværnssoldater. MEN kort tid før objektet skulle gennemføres blev objektet desværre ”flyttet” til Jylland grundet storm over Bornholm. Tak til alle jer fra Hjemmeværnskompagni Hasle, Politikompagniet samt Eskadrille 205 der var klar til indsættelsen.
 
Hjemmeværnssoldater fra Det Bornholmske Hjemmeværn varetog hele momentspillet på de to objekter, herunder ”bandit opgaverne”  – og alt i alt støttede DBH NIGHT HAWK med over 100 momentspillere. Alt sammen for at skabe et så realistisk miljø som muligt for deltagerne i den store danske øvelse for specialoperationsstyrker.
 
DBH har høstet stor ros fra øvelsesledelsen og vores samarbejdspartnere for vores store fleksibilitet og villighed til at støtte NIGHT HAWK med mange forskellige kapaciteter. Endnu engang viste Det Bornholmske Hjemmeværn, at vi er klar når vores gode samarbejdspartnere har brug for støtte!


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring