Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydninger tæt på mål

Lørdag den 29. oktober 2016 blev super lørdag 2 i 2016 gennemført på Raghammer skydeterræn.
Seniorsergent Brian Grænge og de mange instruktører havde igen tilrettelagt en spændende skydedag der udfordrede skytterne.

30-10-2016
På en ”sikker solskins” lørdag gennemførte Det Bornholmske Hjemmeværn en godt tilrettelagt super lørdag 2 på Raghammer skydeterræn.
Det blev en skydedag, hvor skytterne oplevede, at mål/skiverne var på meget korte afstande.
 
Efter velkomst og en orientering om dagens program blev skytterne sendt ud til de enkelte skydebaner.
Der var oprettet 5 meget spændende skydebaner, hvor der på flere skydebaner var fokus på en enheds samarbejde og virke ved en fremrykning og ikke mindst, hvorledes enheden trækker sig ud af en ild kamp, hvor modstanden er for markant.
Det er noget der skal prøves mange gange og netop denne lørdag med et begrænset antal fremmødte skytter var dette muligt.
Der var masser af røg og brag i området for at gøre det hele så realistisk som muligt.
 
 
På bane 1, hvor gruppen også ved fremrykningen mødte en overvældende modstand og dermed blev nødt til at trække sig tilbage til et nærmere aftalt punkt, fik støtte fra 2 maskingeværer der lavede forbi skydning af egen enhed.
Det er ikke så tit at dette afprøves, men en spændende oplevelse det er det.
 
Katajn Lars Lilholm kunne midt inde i skov området byde på en lidt anderledes skydning – nemlig med pistol. Det er noget helt andet end gevær m/95 og kræver en helt andet skydeteknik og stilling.
Skydningen var mod mål på meget tæt afstand og alligevel var det for skytter svært at ramme plet.
Dette kræver bestemt også en del øvelse og træning, men meget interessant at prøve og så er det en god fornyelse på ”super lørdag”.
 
NKS skydningen – eller den nye nær-kamp-skydning er bestemt også en skydeteknik/stilling der skal afprøves mange gange, men det sørgede instruktør Bent Frederiksen også for.
Der blev forklaret – forevist og prøvet og igen var det må med kort afstand.
Det er skydeteknik/stilling der voldte enkelte skytter en smule besvær.
 
Det blev som altid en spændende og lærerig lørdag på Raghammer der blev afsluttet på Eskildsgård for skytterne
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring