Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sommerkursus i Nymindegab

Forventningen til årets Sommerkursus på Hjemmeværnsskolen var stor, ligeledes var deltagerantallet, der i år nåede op på hele 400 kursister, hjælpere og instruktører fra hele landet.

16-07-2017

Uge 27 stod i uddannelsens tegn på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab, hvor det årlige Sommerkursus bød på en bred vifte af uddannelsesmuligheder. Der blev i år udbudt hele 23 spændende kurser, hvoraf de 17 var såkaldte flexmoduler, hvilket gav mulighed for at kombinere flere kurser i løbet af ugen.



Der er en ganske særlig stemning på Hjemmeværnsskolens Sommerkursus, det er nemlig ikke kun hjemmeværnssoldater der er velkommen på skolen denne uge, de har ligeledes mulighed for at tage deres familier med. Børn/kærester/ægtefæller følger et særligt ledsagerprogram og har dagen lang mulighed for at deltage i diverse spændende arrangementer, alt imens ”deres” hjemmeværnssoldat er på kursus.



Det Bornholmske Hjemmeværn var repræsenteret med 5 m/k, der deltog som henholdsvis kursister og instruktører på Hundeførerkursus, Udvidet skydeteknik og Instruktørkursus. Selvom turen til Nymindegab umiddelbart kan virke lang, var alle enige om, at det var turen og en uges ferie værd. Niveauet blandt instruktørerne var højt og hele lejren summede af uddannelsesglæde og faglighed.

”Mener du virkelig det her Far?     – Sven miljøtræner med sin hund på Hundeførerfunktionskurset”. ”Både hund og fører er klar til næste spændende øvelse på Hundeførerfunktionskurset”
 

 Al kursusaktivitet sluttede dagligt kl. 17.00 og herefter bød aftenen på spændende foredrag og diverse arrangementer for alle der måtte have  interesse deri, bl.a. foredrag v/forfatter og tidl. Jægersoldat Thomas Rathsack, HVS Sommerløb, foredrag om Frømandskorpsets virke, Volleyballtræning og meget mere.


Kursusugen bød udover fagligt indhold også på nye sociale relationer på tværs af landet og værdifuld sparring i forhold til hvordan andre enheder løser konkrete problemstillinger.
Alt i alt kan Sommerkursus varmt kan anbefales, vi er i hvert fald nogle som allerede nu ved, at vi vender tilbage næste år.   

Fakta

Sommerkursus afholder i uge 27 i 2018 - Tilmelding via distrikt.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring