Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tilbage til aktiv tjeneste

I Hjemmeværnet har vi to hovedstrukturer: Den Aktive styrke og Reserven.

Ledende informationsofficer Hanne M K Hueg, DBH

15-09-2017
Reserven består af hjemmeværnssoldater, der af forskellige årsager ønsker at holde en pause fra de krævede 24-timers hjemmeværnstjeneste årligt. Det kan være pga. uddannelse, travlhed i familien, nyt job, flytning og mange andre gode grunde.
Det bornholmske Hjemmeværn har naturligvis et ønske om at bringe reservisterne tilbage til de aktives rækker, og derfor afholder vi torsdag, den 28. september et arrangement for Reserven. Hjemmeværnet er en militær organisation i stadig udvikling, og vi vil meget gerne vise vores reservister, hvilke muligheder, der er i Hjemmeværnet i dag.
Jeg har i forbindelse med ”Aften med Reserven” været ude og tale med tidligere Reservister, der er kommet tilbage til aktiv tjeneste:
”Kenneth Nimb Hansen, Hjemmeværnsflotille 471
Kenneth var oprindeligt medlem af Det kommunale Civilforsvar, men da det blev kraftigt beskåret, søgte han i slut 90èrne ind i Hjemmeværnet. Han startede i Hærhjemmeværnet, men søgte efter nogle år over i Flotillen. Umiddelbart efter rejste han til Sjælland, var kørelærer nogle år og gik derefter på Marstal Navigationsskole, hvor han blev styrmand. I disse år var der ikke tid til Hjemmeværn, og Kenneth gik i Reserven..
Kenneth vendte tilbage til Bornholm og blev i 2015 kontaktet af DBH ang. tilbagevenden til aktiv styrke. Der var nu igen tid til Hjemmeværn, og Kenneth føler, at der helt igennem er blevet godt imod ham. Han er nu uddannelse-støtteofficer i HVF 471 og synes, det er meget positivt, at han kan bidrage med løsning af Flotillens primæropgaver.”
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring