Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bornholmsk hjemmeværnsmand på grænsen.

I forbindelse med den midlertidige grænsekontrol på den dansk-tyske grænse, ved henholdsvis den blå grænse i Rødby/Gedser og den grønne grænse i Sønderjylland, støtter Hjemmeværnet med personel for, at aflaste politiet.

07-09-2016
 

Siden den 26. juni 2016 har opgaven stået på, og erfaringerne er særdeles gode. Bilisternemærker  ikke en forskel, de ser, at der er en anden uniform, men så er det også det hele. Hjemmeværnssoldaterne har ikke de samme magtbeføjelser som politiet, men assisterer i stedet for.
Politiet har uddannet i alt 38 hjemmeværnsfolk fra Sjælland og øerne til grænsekontrol grænsekontrolopgaven i Gedser og Rødbyhavn, herunder en enkelt fra Bornholm.
 
I denne uge fik vi ansatte fra Det Bornholmske Hjemmeværn lejlighed til, at besøge indsættelsen i Rødbyhavn, samt den frivillige hjemmeværnsmand, Thomas, fra Politihjemmeværnskompagni Bornholm, der er en del af grænsekontrolenheden.
Her blev vi mødt af hjemmeværnssoldater der udstrålede høj motivation i forhold til opgaven, samt stor professionalisme, hvilket anerkendes massivt af deres politikolleger i kontrolområdet.
 
Hjemmeværnssoldaterne er, i forbindelse med grænsekontrolopgaven, ikke indsat som frivillige, men har tegnet en korttidskontrakt med Forsvaret.
 
Hjemmeværnets støtte til grænsekontrolopgaven forventes, at løbe som minimum til udgangen af 2016.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring