Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kenneth Nielsen (tv) og J.C. Dybvad på deres vagt i Borris-lejren

Bevogtning - en opgave, der står respekt om

De bliver taget seriøst og tager deres tjeneste seriøst

07-05-2018
Af informationsspecialist Poul Monggaard

Kenneth Nielsen og J.C. Dybvad havde ansvaret for  Borrislejrens bevogtning i de to dage, Flyverhjemmeværnets taktiske skydninger fandt sted.

5. og 6. maj kunne skytterne være forvisset om, at det var to kyndige og veluddannede bevogtningsassistenter, der passede på dem og lejrens sikkerhed.

Vagten over Borris-lejren var overdraget til de to bevogtningsassistenter fra de fastansatte i Oksbøllejren, og de var forberedte på, at de kunne blive alarmeret i en given situation.

Ved indkørslen til lejren var de på deres post, hvis ikke de var ude at køre for at tjekke i terrænet inden for en radius, så de også – om nødvendigt - kunne komme ind og dække lejren i tide.

Vi er rimelig godt klædt på til opgaven, siger Kenneth Nielsen – udtalelsen er et beskedent udtryk for, at de faktisk har styr på det, som  en god og betroet bevogtningsassistent skal klare.

J.C. Dybvad: - Vi skal kunne alt det tekniske i jobbet og kunne håndtere både våben og mennesker. Vi har i uddannelsen lært om både jura og psykologi.
- vi skal jo gerne kunne aflære folks adfærd, så vi kan reagere rigtigt.

J.C. Dybvad og Kenneth Nielsen kan sidestilles med et militærpoliti inden for lejrens område.

J.C. Dybvad kommer fra eskadrille 274 og Kenneth fra eskadrille 223. De har været bevogtningsassistenter i henholdsvis to og ni år.

De føler sig på lige fod med vagten i Oksbøl, og de oplever, at de bliver godt mødt af deres kolleger i Flyverhjemmeværnet, selv om de også skal udstråle den myndighed, der er fornøden for at håndtere en kritisk situation.

J.C. Dybvad og Kenneth Nielsen har oplevet, at folk har følt sig godt tilpasse under de to dages taktiske skydninger. De finder begge, at opkvalificering er godt.

Og det gør ikke noget, at der stilles krav, mener de.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring