Topbanner

Nyhed

​Blå himmel over Randers skydebane

Træn dit aftræk

"Han gjorde det igen - er der forbindelser?"

01-04-2017
 
En grå lørdag morgen startede en FIK op i Brabrand og kørte mod KMP-lokalerne i Odder, hvor en flok HJV´erne var klar med VB, AMM og forplejning.
Efter FIK´en var pakket gik turen mod Aarhus for at hente yderligere 2 HJV´er og via Glympse kunne KC følge FIK-en på vej op til Randers skydebane.

Samme tid på Randers skydebane var 4 mand i gang med at sætte banen op til dagens skydning - inkl. små "aprilsnar". Lidt over kl. 9, blev alle 12 forenet -og nød de medbragte rundstykker. Det var så her det skete - den grå morgen blev afløst af en solrig for- og eftermiddag. Har ham (KC) forbindelser op ad til ud over distriktet?
Vi lader spørgsmålet stå ubesvaret hen.
 
Alle fik deres GV korrigeret - også NK´s, der dog skulle "verificeres" inden, - hans GV var helt ny.
Efter endt korrektion skulle alle skytter igennem K7. Første skydehold kom rimelig hurtig igennem, men andet hold måtte igennem lidt ekstra træning i knælende- og stående skydestilling. Inden sidste K7-skydning blev frokosten indtaget med velbehag på 200 m standpladsen.

De håbefulde skytter ville meget gerne lære med af den kompetente skydelærer. Derfor blev der målrettet trænet mod de nye skydninger i HJV - NÆRKAMPSKYDNINGER.
Så der blev trænet 3x10 skyd i liggende-, knælende- og stående skydestilling. Hver skydning på max 60 sek.
Ud fra ”skydbillederne” delte skydelæren ud med små fif til tørtræning hjemme.

Fx tørtræning af korrekt aftræk:
Når dette trænes, er det vigtig at huske øreproppen, således at "hammeren" ikke tager skade. Målet med træningen er nu at tage et aftræk, uden at hylsteret (eller lignede) ikke vælter under aftrækket, eller den efterfølgende "slip af aftrækker".
Alle syntes, det var en god og lærerig dag, og glæder sig til næste skydebanedag den 13. maj, hvor der helt sikker er plads til flere.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224