Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jeg har været heldig

Peter Johannes Søgaard fra Odense har været med i Hjemmeværnet siden starten i 1949.

01-04-2019


Det var en ualmindelig skarp 101 årig Peter, der i dag, den 1. april 2019, var indkaldt til at møde på Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn.

Årsagen var, at Peter i dag har været medlem af Hjemmeværnet i 70 år.


​De 9 jubilarer fra hele Danmark, der i dag fortsat er i rækkerne​​​, var alle indbudt til at komme til tegnmodtagelse i Nymindegab i går, men Peter synes at rejsen var for lang, som har sagde; - jeg er jo ikke så ung mere!

Peter blev hentet i militær transport, og da han ankom til det flagpyntede distrikt, var den faste stab trådt an for at hylde jubilaren.


Han fik overrakt sin medalje med de tre egeblade af oberst Flemming Agerskov, der tillige tildelte Peter "officers coin" for hans indsats.

Inde i varmen var der dækket op med lagkage, og her fik han overrakt diplomet for 70 års tjeneste af oberstløjtnant Ulrik Arensbach.


Peter har i alle årene, indtil han som 88 årig overgik til reserven i 2005, været tilknyttet Hjemmeværnskompagni Odense-Dalum (tidligere kompagni 4128 og hjemmeværnskompagni 4334).

Det var en oplevelse at høre hans fortællinger om, da han var ung, da han var garder på Amalienborg og hans tid i Hjemmeværnet. Han kunne fortælle i timevis. Fantastisk hukommelse og fortælleevne.

Han gentog ofte i sin fortælling "jeg har været heldig", og han sluttede af med, at det vigtige er, at man kan lide at være sammen, fælleskabet skal der værnes om.

I sandhed en festdag for Peter - og alle der var til stede.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224