Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

KFOR nyt -3

3. hilsen
Hjemmeværnets første udsendte hold til Kosovo siden august, 2013 nærmere sig sin afslutning.

03-11-2023

Fyns distrikt har været ansvarlig for opstilling og uddannelse støttet af region og kommando.
I den forbindelse har distriktet givet 3-4 hurtige spørgsmål til to af de udsendte soldater om hvad udsendelse har givet af minder og hvad de savner at komme hjem til første historie udkom sidste uge anden historie udkommer i dag.

David har svaret på følgende:

1. Hvad har KFOR missionen givet den udsendte soldat personligt?
Missionen har været præget af kulturel udveksling og en følelse af at være med til at gøre en forskel i et post-konfliktområde samt styrke personlige egenskaber.

2. Hvordan er forventningerne til missionen blevet indfriet?
Generelt set er forventningerne til missionen blevet mere end indfriet. Jeg har fået mulighed for at anvende færdigheder i en reel operationel kontekst på fredelig vis samt fået nye, tætte kammerater.

3. Hvad er den mest skelsættende begivenhed under missionen? -
Det er svært at sige, hvad den mest skelsættende begivenhed var, da jeg har haft mange gode oplevelser. De første to begivenheder jeg tænker på er da vi besøgte kulturbyen Prizren med distriktets feltpræst og da min kammerat og jeg besigtigede Kosovos højeste bjerg. 

4. Hvad glæder man sig mest til at komme hjem til?
Efter tre måneders fravær ser jeg frem til at genforenes med dem, der betyder mest.  Desuden ser jeg også frem til at slappe af i kendte omgivelser og genoptage hverdagsrutiner, som har været savnet under missionen.

Vi ønsker David god tur hjem når han kommer der til og glæder os til at se ham igen.


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring