Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

KFOR nyt-1

Hjemmeværnets første udsendte hold til Kosovo siden august, 2013 nærmere sig sin afslutning.

26-10-2023

Hærhjemmeværnsdistrikt Fyns har været ansvarlig for opstilling og uddannelse støttet af region og kommando.

I den forbindelse har distriktet givet 3-4 hurtige spørgsmål til tre af de udsendte soldater om hvad udsendelse har givet af minder og hvad de savner at komme hjem til

Første historie kommer i dag, næste på søndag og den sidste på onsdag i næste uge.

Første soldat til fortælle er delingsføreren Stefan, som har svaret på følgende:

1. Hvad har Kosovo Force (KFOR) missionen givet dig personligt?
Udsendelsen til KFOR har været min anden udsendelse, men første med egentligt ledelsesansvar. Det jeg personligt har fået ud af denne udsendelse er mere erfaring med ledelse, på et helt andet plan end tidligere stillinger, som fx DF ved et regiment i hæren. Der har været nogle større ledelsesbeslutninger, jeg har skulle tage, både i forbindelse med opstilling og uddannelse, men også under selve udsendelsen.

2. Hvad er den mest skelsættende begivenhed under missionen?
Der er nogle forskellige skelsættende begivenheder, jeg kommer til at kunne huske fra missionen. Én af dem var at donere overskuddet fra Danish Contingent (DANCON) March til Kosovo Rugby Federation. Donationen fra DANCON march skal bruges på spillertøj til deres børne- og ungdomshold og udvikling af rugby for denne målgruppe. Dette gøres i et forsøg på at holde børnene fra gaden efter skole og opbygge relationer på tværs af sociale og kulturelle baggrunde. På samme måde opbygger DANCON Marchen social og kulturelle bånd mellem nationer i KFOR missionen.

3. Hvad glæder man sig mest til at komme hjem til?
Jeg glæder mig mest til at komme hjem til min datter og hustru. Men der ud over, så glæder jeg mig til at komme hjem til en god rugbrødsmad med lun leverpostej og bacon.

​Vi glæder os til at få Stefan hjem og ønsker ham en god mission, det sidste stykke tid.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring