Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Øvelsesledelsen har overblikket.

Planerne for beredskabet omkring STOREBÆLT testes

Skulle der ske en ulykke på Storebælts Broen, lavbroen eller i tunnelen, så er det vigtigt at man ved hvordan denne tackles. Derfor var alle parter i beredskabet samlet for at teste fordelingen af ressourcerne.

18-03-2015

Af Inge Jagd Sørensen, redaktør


Scenarie:

Et persontog – Tog 129 – på vej fra Fyn til Sjælland er standset på det sydgående spor på Vestbroen – ca. midt på broen.

Toget er blevet ramt af en jerndrager fra et modgående godstog, og siden er blevet revet grundigt op. Det er konstateret, at der siver diesel ud fra en tank i den bageste del af togstammen.

 

Meldinger går fra togpersonalet til alle dele af beredskabet på begge sider af bæltet. Her kan nævnes: Sygehusberedskabet ved Region Syddanmark og Region Sjælland, Redningsberedskabet i Nyborg og Slagelse, Odense Brandvæsen, Falck m.v.

 

Toget holder på det spor, der er ud mod vandet, og det holder midt mellem to faste overgange, med ca. 400 m til disse.

Den mobile overgang rekvireres hurtigt - til opsætning umiddelbart ved toget.

 

Mange spørgsmål dukker op. Nogle er der klare svar på, andre bruges der tid på at drøfte, for at få vendt alle muligheder.

En ting er sikkert! Der sker ikke meget før skinnerne er blevet jordet.


Hvor kommer Hjemmeværnet så ind?

I først omgang er det HVK Nyborg (med PO deling), HVK Kerteminde, HVK Ørbæk, Politikompagni Odense og Stabskompagniet, der bliver varslet.

 

Efterhånden som politi og beredskab m.v. får overblikket, vil man så bruge personel herfra. Under øvelsen i dag blev ca. 100 mand indsat med 50 mand i ydre ring ved behandlerpladsen, 20 til evakueringscentret (registrering m.v.) 20 til evakuering af sårede fra toget (bårehold) og 10 mand til trafikregulering (reserve).

 

Nu er det så spændende, hvorledes den egentlige øvelse senere på året vil løbe af stablen. Vi håber at alle parter er blevet klar på opgaven både i dag, men også har evalueringen af den tilsvarende øvelse i juni 2013 med i deres overvejelser.

 

Fakta

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring