Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jul i mindelunden 2023

Mens Danmark forbereder sig på at fejre jul i familiens skød, samles en større flok til den årlige mindehøjtidelighed i Mindelunden.

24-12-2023Mens julefreden breder sig og mørket sænker sig over Danmark mødes en gruppe hjemmeværnsfolk ved institut for blinde og svagtseende bag Mindelunden i Ryvangen. De skal deltage i årets fakkelvagt og højtidelighed på det store gravfelt. Vejret er med os i år – sneen er smeltet, vinden er svag, det er mildt vejr og forberedelserne forløber helt som planlagt. Landsdelsregion Østs chef oberst P. Sander Rouff var også i år mødt op for at takke deltagerne. Han fik samtidig anledning til at fortælle om sit engagement i forsvaret og vigtigheden af at  passe på Danmark.

 Fakkelvagten afgik med tændte fakler til hovedindgangen på Tuborgvej og stod under hele mindehøjtideligheden vagt på gravfeltet, hvor der undervejs blev tændt lys på gravene.Årets højtidelighed var godt besøgt. Årets taler var Per Arnoldi og hans tale rakte både tilbage i tiden og med tanker til de steder i verden hvor der ikke er fred i dag.


Med studentersangernes indsats og de engagerede taleres ord i tankerne gik turen fra Mindelunden og hjem i familiens skød. Godt er det at se, at opbakningen til arrangementet i stadig højere grad bæres af ungdom, såvel hjemmeværnets folk som efterkommere af frihedskampens veteraner.

Alle ønskes en glædelig jul!


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring