Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årets sidste samlede uddannelsesdag i Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn i 2023 er gennemført med succes

Sidste weekend i november gennemførte distriktet uddannelsesweekend, hvor der var mulighed for at vælge en lang række relevante uddannelser

26-11-2023Uddannelsesdagen giver distriktets kompagnier mulighed for at supplere med resterende uddannelse bl.a. for at opfylde de sidste krav til certificering til beredskabsstyrken. 

Distriktet har sørget for at booke hele øvelsesterrænnet og alle skydebaner og så er det ellers bare at komme i gang ude i kompagnierne - Og der var mange tilbud - og som altid er der eftersyn og kontrol af våben både før, under og efter skydninger.

En del af aktiviteterne er vedligeholdelsesuddannelser, som alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre. Der skal bl.a. hvert andet år gennemføres 6 timers vedligeholdende førstehjælp, så færdighederne fra det med grunduddannelsen gennemførte fulde førstehjælpskursus på 30 timer bliver opretholdt. 

I Hjemmeværnskompagni Hjortespring deltog to af de nye medlemmer, som netop er blevet optaget gennem den seneste informationskampagne. På billedet nedenfor ser du Benjamin i gang med at øve føling med afsøgning snævert omkring området hvor kontakten blev spottet. Benjamin går på HF og fik vakt interessen for Hjemmeværnet gennem et informationsbesøg på gymnasiet i september og nu står han allerede klar til at være med på øvelse imens han venter på at få sin uniform. Benjamin skal senere ind at aftjene værnepligt og bliver gennem Hjemmeværnet bedre forberedt på det der venter.


Det er også et krav, at alle hjemmeværnsfolk skal gennemføre en kontrolskydning hvert år.

I dag har vi i Hjemmeværnet fået et langt større ansvar for at passe på Danmark i krise og krig, fordi langt størstedelen af Forsvarets enheder vil være indsat til støtte for NATO. Det giver Hjemmeværnet det primære ansvar for at beskytte vigtige mål og støtte allierede soldater, der skal operere fra dansk grund eller i transit på vej til fronten.Hjemmeværnet er en del af det danske beredskab, som skal bringes i spil, hvis katastrofen eller krisen indtræffer. Hvis den indtræffer, skal vi være klar. Derfor forbereder vi os på alle tænkelige og utænkelige måder for at være så beredskabsklar som muligt. Det har både øvelsen for fjorten dage siden og denne uddannelsesdag bidraget til, så vi har flere beredskabsklare hjemmeværnssoldater.

DET BEREDSKAB DANMARK SKAL BRUGE I MORGEN, LAVER VI I DAG

Hvis det også har fanget din interesse eller du bare gerne vil høre mere om hvad vi laver, så gå ind på: https://finddithjv.dk/haerhjemmevaernet/

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring