Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Musikkorps Vestsjælland bestod

Musikkorpset gennemgik den årlige prøve torsdag aften.

19-05-2017
Antvorskov Kaserne, det er først på aftenen, klokken er lidt i syv, og medlemmer af Musikkorps Vestsjælland møder ind til årsprøven, hvor Hjemmeværnets Musiksagkyndige Lennart Blak Jensen og Musikkoordinator Erik Petersen skal vurdere om musikkorpsets standard er god til nok til at repræsentere Hjemmeværnet sådan rent musikalsk. Vores Fg. Distriktschef Kenneth Goos er også mødt frem for at overvære årsprøven.
 
Musikkorpset har i dag forfald, og fremmødt er kun 18 spillende medlemmer. Det skal senere vise sig, at være et handicap for orkestrets lyd, men ikke for resultatet.
 
Årsprøven foregår i to dele, først gennemføres en march, der i dag foregår på vejene på Antvorskov Kaserne. Inden prøven, går musikkorpset lige et par gange fem og tilbage, for at få gang i benene.
 
Klokken 20.00 starter prøven. Lars de Molade har i dagens anledning fået opgaven at være Tambourmajor, og starter orkestrets marchtur, med kommandoen ”Musikkorps March”. Det går godt, fremad og side retningen er fin, og musikalsk går det også fint. Til tonerne af de tre første Jacob Lange marcher går det derudaf.
 
Marchturen varer ca. 20 minutter, hvorefter Lars slår af lige uden for indgangspartiet til Cafeterie bygningen. Erik Petersen, der er den, der bedømmer den rent marchtekniske del af prøven ser tilfreds ud. Det bliver spændende at høre hvordan han bedømmer marchturen senere på aftenen.
 
Musikkorpset sætter sig ind i deres daglige øvelokale, og gør klar til anden del af årsprøven, der er en koncert med fem forskellige numre. Musikkorpset lægger ud med ”Bataille March”, eller Fredsmarchen som den også kaldes.  Derefter spillers nummeret ”Oregon”, her smeltede undertegnede. Det var en meget flot og velspillende melodi. Orkesteret gik videre med nummeret ”Demelza”, slog over i den danske melodi ”I Danmark er jeg født” og sluttede hele anden del af med det fejende flotte ”Swingin' Glenn Miller”.
 
Og så var vi spændte på tilbagemeldingen fra de to "dommere".
Lennart Blak Jensen gav god kritik. Han gennemgik alle numre ganske detaljeret og gav gode tilbagemeldinger og hints til hvordan orkesteret kunne rette deres i øvrigt gode performance til at blive en del bedre.
Lennart meldte ”Bestået” ud til de spændte medlemmer af Musikkkorpset og gav ordet videre til Erik Petersen, der gav en god kritik og et par gode råd om marchen tidligere på aftenen. Erik roste vores marchtur tidligere på aftenen. Dejligt med anerkendelse.
 
Fg. Ch Kenneth Goos sluttede aftenen af med nogle gode ord om vigtigheden af at få brugt vores musik, ikke kun for borgerne, men også for vores egne soldater. Han pegede specielt på de traditionsrige arrangementer den 4. Maj og 5. September, men også på distriktsøvelser og andre større arrangementer.
 
Så aftenen gik godt. Musikkorpset fik stemplet ”Bestået” og kan fortsætte sin optræden i det sjællandske område endnu et år.

 

MUHVKVSJ2.jpg

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring