Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Skydekonkurrence i Holland

Det kan godt betale sig at vise man er en god skytte. Det kan åbne op for nogle rigtige gode skyde stævner rundt omkring i den store verden.

12-01-2016
                                               Skydekonkurrence Holland 4.jpg
Tilbage i 2014, skød Lars Larsen fra HJVKMP ULV sig til titlen som åres skytte på LSV. Hvilken udover pokal også af sted kom en tur til Letland for at repræsentere Hjemmeværnet ved en større skydekonkurrence. Når man så er af sted kan man jo lige så godt gå og snakke med skytter fra de andre nationer som er med og ved sådanne lejligheder kan der jo falde en invitation af til andre skydekonkurrencer. Det var lige præcis det der skete for Lars, og vupti så var vejen lagt for at deltage i RMLMC Shooting Tropny Competition i Den Helden Holland.
Torsdag den 17. december var vi 9 mand der skulle ned og repræsentere ikke bare Distrikt Sydsjælland og Lolland-Falster men følte vi, også det øvrige hjemmeværn. Kl. 0630 mødtes vi på Stensved kaserne med henblik på at få pakket bilen og så var det afsted mod Den Helden. Vel ankommet kl. 1800, var vi lige inde på Flåde basen og sige hej, inden turen gik ud i byen for at få lidt at spise. Når vi siger lige inde på Flåde basen, så tog det faktisk ½ time at finde ud af hvor vi skulle indskrives, ikke fordi det kort materiale der var blevet tilsendt var dårligt, men næ nej, denne base var på størrelse med en mellemstor dansk landsby, så her kunne man godt blive væk. Efter et smut i byen, og med fyldte maver, var det retur til basen. Som altid var det med en hvis spænding at kvarterene skulle besigtiges og hold nu op, her var der tale om vild luksus, for mit eget vedkommende, har jeg været indkvarteret rigtig mange stede, men det her slog alt hvad jeg har oplevet. Efter et hurtigt bad, var det om at komme ned til det socialt arrangement og få hilst på de andre deltager. Af andre lande som deltog, kan nævnes: USA. England, Polen, Italien, Tyskland, Letland, Belgien, Schweiz, Tyskland og selvfølgelig Danmark, med ikke mindre end 3 hold. Ud over 2 hold fra HDSLF deltog der også et hold fra Haderslev.
Om lørdagen blev der skudt med Colt Meck, som minder meget om vores GV M/95, HK 417 her var der tale om et våben system, som skød med 7,62 mm ammunition, så her var man ikke i tvivl om at der var taget aftræk.  Derud over blev der også skudt med Glock pistol. Alle skydninger denne dag var på ringskiver, med 2 prøveskud og derefter 10 gældende skud, selvfølgelig var der lige sat tidsbegrænsning på (bare for at stresse folk lidt). Ind imellem skydningerne, var der mulighed for at skyde på deres GSIMS (garnisons skydesimulator) og hold nu op, det var af nogen anden kaliber end den man kan benytte på Antvorskov, denne her var noget mere moderne, der være sig både i grafik, lyd og rekyl. Efter dagens skydninger valgte nogle af vores skytter at tage bilen og køre lidt rundt på basen for at se på forholdene og med lidt held og gebrokken engelsk lykkes det dem at få er rundvisning i en af det Hollandske marines ubåde. Efter hvad vi andre kunne forstå på dem havde det været en kæmpe oplevelse, som vi andre så måtte lægge øre til hele aftenen. Om aftenen var der budt til 60/70/80 party, selvfølgelig udklædt efter et af de før omtalte årtier.
                Skydekonkurrence Holland 2.jpg      Skydekonkurrence Holland 3.jpg
Søndag var det om at komme ned til skydebane anlægget og se hvordan man lå placeret efter lørdagens skydning, samt se hvilken skydninger der skulle skydes. Efter at have gennemlæst resultaterne, så det slet ikke så dårligt ud. Begge hold lå klart i den bedre halvdel, så nu var det bare at give den gas. Men så nemt skulle det heller ikke være. Godt nok have man monteret rørpunktssigte på begge geværsystemerne, men målene var til gengæld også blevet så små, at man næsten troede at det var løgn og igen var skydninger tidsbestemt, ja det skulle ikke være nemt. Da der skulle skydes pistol, blev det da ikke meget nemmere. Her skulle der i den ene skydning skydes på en terrorist med bombebælte, hvor det kun var dele af skiven der gav point, og det blev ikke nemmere ved den anden skydning. Her skulle der skydes på en gidsel/gidseltager skive, hvor der var mulighed for at få minus point og den sveg. Den skydning ændrede noget på det samlet resultat. Der var igen mulighed for at skyde på deres GSIMS, hvis man syntes at der lige skulle skydes lidt mere. Efter dagens skydning og aftensmaden var det blevet tid til præmie overrækkelse, og der nar en del der skulle overrækkes: Bedste skytte på pistol, bedste skytte på gevær, bedste skytte på begge våben, bedste kvindelige skytte på begge våben, bedste hold på gevær, bedste hold på pistol og bedste hold på begge våben. Når ja så var der også lige et par præmier der skulle uddeles, for bedste hold og enkelt skytte på GSIMSen. Desværre måtte HDSLF nøjes med en 10 og 14 plads ud af de 22 hold som deltog, men heldigvis høstede holdet fra Haderslev en del præmier, så under vild jubel og høje hurra, kunne vi på behørig vis hylde dem. Der var efter præmien overrækkelsen mulighed for at købe lodder til det helt store gavebord, med et væld af lodtræknings præmier og her kunne HDSLF så gøre sig gældende, ikke mindre end 2 gange kunne vi råbe hurra, så lidt kom der med hjem, udover en stor oplevelse rigere.
                                                      Skydekonkurrence Holland.jpg
Om søndagen var det blevet tid til at pakke bilen og få vendt snuden mod Danmark, men et enkelt kulturelt ophold på den 25 km lange dæmning som styre vandmængderne i Holland. Klokken 2030 ramte vi Stensved kaserne, så var det bare at få tømt bilen, tanket og vaskent den, hvorefter der blev trykket hånd og ønsket rigtig god jul.

                                        Skydekonkurrence Holland 5.jpg

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring