Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Virksomhedshjemmeværnet

Medlemmerne af Virksomhedshjemmeværnet uddannes og trænes i at beskytte Danmarks jernbane- og forsyningsvirksomheder. Kompagnierne samarbejder med DSB, Banedanmark, DONG, Vattenfall, TDC, Post Danmark og DR.

​​​​​​​​​Virksomhedshjemmeværnet

​Virksomhedshjemmeværnet er en del af Hærhjemmeværnet og er inddelt i tre grene:  
  •     Energihjemmeværnet 
  •     Telehjemmeværnet 
  •     Jernbanehjemmeværnet 

Medlemmerne har et særligt kendskab til disse sektorer, og til virksomhedernes specifikke behov under et beredskab.

Energihjemmeværnet
Medlemmer af Energihjemmeværnet er med til at løse opgaver, eksempelvis for Kyndbyværket og DONG Energy. En del af opgaverne kræver teknisk indsigt eller viden om driften af danske kraftværker. Derfor er en del af medlemmerne ansat ved energiselskaber.

Telehjemmeværnet
Telehjemmeværnet arbejder tæt sammen med TDC. Værnsgrenen er opdelt i fire kompagnier, der geografisk svarer til TDC's regionsinddeling.

En del af opgaverne i Telehjemmeværnet kræver særlig viden om data og telekommunikation. Det er blandt andet Telehjemmeværnets opgave at sikre og bevogte vigtige lokationer som transmissions-knudepunkter.

Jernbanehjemmeværnet
Jernbanehjemmeværnet har til opgave at beskytte den del af infrastrukturen, der drives af DSB og Banedanmark.
 
En særlig opgave går ud på, at støtte Banedanmark med observation i forbindelse med omfattende kabeltyverier på banelegemerne.
 
Jernbanehjemmeværnet er inddelt i syv strategisk placerede kompagnier, så banernes infrastruktur i hele Danmark er dækket.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring