Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der ydes førstehjælp til tilskadekommen

Aktiv weekend i HVE274

Weekenden bød på både administrativ inspektion, Guardex og Certificering

22-10-2022


Fredag startede med administrativ inspektion, som forløb helt efterplanen.

Lørdag var der så gang i den igen.

Dagen startede med en udnævnelse. Skydelære Thomas Colmorn blev af EC Henrik Baunsgaard udnævnt til Sergent, stort tillykke med det.

Derefter kom der gang i Gardex for HGU'erne og Certificering og kontroløvelse for hele enheden. Vi havde besøg fra hjemmeværnsskolen, som var meget tilfreds med hvad de så.

Bygning 60 på Flyvestation Tirstrup var bevogtet på alle sider, og der var en god og funktionel AKP. Der kom adskillige trusler fra det civile område, bl.a. folk der var meget generende, personer blev hårdt såret efterladt i grøften, så der skulle ydes førstehjælp og nødflyttes fra stedet, og der blev visiteret både personel og køretøjer.  AKP'en blev beskudt og alle mand måtte i aktion for at forsvare både område og personel.

Alle 5 HGU'ere bestod, stort tillykke til alle. Vi startede ud med 8 HGU'ere men én er inde og aftjene værnepligt og dermed færdig, én er desværre kommet tilskade med knæet under uddannelsen, og én er ude at rejse og må tage Gardex senere.

Ialt blev 13 certificerede til beredskabsstyrken 2023.

Alt i alt en super god weekend for alle der deltog.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring