Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​OK Peter Kayser Nielsen taler ved HVF 256 Storstrømmens nytårsparole. Foto: Jens Nobel

Nytårsparole 2016

Lidt senere end sædvanligt, grundet travlhed i januar måned, har HVF 256 traditionen tro afholdt nytårsparole med et tilbageblik på det forgangne år, og udsigten til det nye. Der faldt velfortjent ros af til flotillen og flotillens medlemmer.

25-02-2016

Traditionen tro blev aftenen indledt med H.M. Dronningens skål. Herefter gennemgik Flotillechef (FH) Martin Lehman aktiviteterne i 2015 der bød på pæne tal og en del ros.

Aries og besætningerne var i alt indsat 11.693,24 timer på bl.a. SAR, eftersøgning, opgaver, øvelser, uddannelse og øvrig støtte til samfundet. Ud af disse kan nævnes Farvandsovervågning for Søværnet (SURVEX) som androg 171 timer, søredningsøvelser (SAREX) 26 timer, Inspektioner 31½ time, og assistance til Politi og SKAT 20 timer.

Også i 2015 blev flotillen også alarmeret til ved søredninger og eftersøgninger (SAR). Herunder fik vi afprøvet metoden med at sende gummibåden i forvejen og så følge efter med Aries. De foreløbige erfaringer med denne metode er meget positive, og vi kommer sikkert til at se mere til denne metode i 2016.

I 2015 afprøvede flotillen en ny procedure ved SAR (søredning og eftersøgning) alarmeringer, der har vist sig at være så effektiv, at flotillen holder fast i den nye procedure og finpudser den til brug fremadrettet.

Uddannelse og rutinering fylder meget i en organisation som Marinehjemmeværnet. Vi skal hele tiden dygtiggøre os og vedligeholde de kompetencer, som vi har tilegnet os i vores respektive funktioner. I løbet af året 2015 har flotillens medlemmer deltaget ved 58 uddannelsesaktiviteter, hvilket er et rigtig flot tal, som vi sagtens kan være stolte af.

Vores gode skib Aries var en tur på værft for eftersyn og opdateringer. Som vanligt kunne FH Martin Lehman give behørig ros til især fartøjssektionen (FARTSEK) under ledelse af Fartøjsmester (FARM) Harry Verner Petersen for, at passe så godt på skibet at værftet roser det i høje toner hver gang hun har været der. I den forbindelse er det også på plads med ros til flotillens besætninger for, at være FARTSEK behjælpelig med at holde Aries i så god stand og passe på hende, når de er ude på indsættelser. DSC_0037.JPG
FH Lt. Martin Lehman åbner flotillens Nytårsparole. Foto: Inger Dupont

2016

FH Martin Lehman indledte udsigten til 2016 med at fortælle om hvilke områder, der især vil blive lagt fokus på i det nye år. 

Operativ Gummibådsfører (OGF), Operativ kranfører (OKF) samt øvelser med udsætning af gummibåden er et af de områder, der vil være fokus på. Dette skal bl.a. ses i lyset af, at netop arbejdet med udætning af gummibåden og operativ sejlads med gummibåden udgør en af de mere risikofyldte opgaver ombord, så her kan der ganske enkelt ikke øves for lidt. OGF og OKF er ikke reelt selvstændige funktionsuddannelser. Det er tillægsuddannelser, eller funktioner om man vil, der planlægges for og iværksættes i et tæt samarbejde med den enkelte gast og dennes fartøjsfører (FARF).

Kommunikation er et andet stort område. Det gælder både den almindelige omgang med hinanden ombord og kommunikationen blandt de forskellige funktioner, samt på HJV.DK til både interne og eksterne samarbejdspartnere og myndigheder. Det går allerede nu fornuftigt men derfor er der ingen grund til, ikke fortsat at have kommunikation i fokus. HJV.DK version II har givet Hjemmeværnet en rigtig fonuftig platform for kommunikation, og den bliver hele tiden bedre. Det nyeste tiltag på platformen er adgang via håndholdte enheder. Det er en solid platform med gode muligheder, og det skal selvfølgelig udnyttes.

Hvervning er det tredie store område i det nye år. Der bliver tænkt nye tanker i Informaions- og uddannelsesstøttesektionen (IOUSEK) der vil trække endnu mere på de kompetencer, der ligger ude i besætningerne og uddannelsesbesætningerne.

Til slut havde FH Martin Lehman stor ros til besætningerne og de forskellige sektioner for deres indsats i året der gik, og for at sikre at flotillen løste de opgaver den fik pålagt.

Ved parolen deltog også den fungerende chef for Marinehjemmeværnsdistrikt ØST (MHDE), Orlogskaptajn (OK) Peter Kayser Nielsen. Han berettede i korte træk om det kommende forsvarsforlig og kom herunder ind på, hvilke ændringer der muligvis bliver resultatet af forliget. Der er ikke lagt noget endeligt fast endnu, Når resultatet af forliget implementeres, vil ske som en løbende proces så der på den måde sikres, at de mange frivillige ikke vil komme til, at mærke en forringelse i distrikternes serviceniveau.

Herudover kunne OK Peter Nielsen supplere FH Martin Lehman ved at rette stor ros til HVF 256 for den store indsats, der blev ydet i 2015 og udtalte sine positive forventninger til samarbejdet i det nye år.

Ingen nytårsparole uden uddeling af årstegn og udmærkelser. I år kan vi fejre at Henning Asbjerg har rundet 25 år aktiv tjeneste i Hjemmeværnet. Peter Nielsen kvitterede for Hennings indsats ved, at hæfte medaljen for 25 års tjeneste på hans uniform. Et stort tillykke til Henning ska derl lyde her fra flotillen.DSC_0033.JPG
OK Peter Kayser Nielsen, MHDE overrækker MG Henning Asbjerg Hjemmeværnets 25 års tegn. Foto: Inger Dupont.

Nytårsparolen blev rundet af med en let anretning og kammeratligt samvær mellem flotillens medlemmer og flotillens fremmødte samarbejdspartnere der bl.a. talte Brandstationslederne Knud Erik Døssing og Max Brix Jensen fra Sydsjællands Brand og Redning, Havnechef Jan-Jaap Cramer fra Vordingborg havn samt seniorsergent H. K. Petersen fra Hærhjemmeværnsdistrikt (HD) Sydsjælland og Lolland-Falster.

Aftenen var kendetegnet ved pænt stort fremmøde, masser af godt humør hos deltagerne og et rigtigt godt forberedende arbejde fra staben og kommandodivisionen (KDODIV).

Vel mødt i 2016 til gode oplevelser og opgaver.

 

SG Jens Nobel, Redaktør HVF 256 Storstrømmen 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring