Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forebyggende assistance ved Guldborgsund

MAS vagten kaldte ud til forebyggende assistance ved Guldborgsund

27-03-2019

​Tæt ved Gulborgbroen havde et fragtskib sejlet et stykke ud fra sejlrenden og stødte på grund.

Fartøjet havde svag slagside og stod på en sandbanke. MAS (Maritim ASsistance) vagten kaldte MHV 803 Aries ud for, at se hvordan situationen så ud dernede, og for at se om der var risiko for yderligere materiel skade eller fare i forbindelse med olieudslip.

En besætning blev hurtigt samlet og der gik ikke lang tid, før MHV 803 Aries lå ved fragtskibet og kunne give et billede af situationen.

Heldigvis var ingen kommet til skade, der var heller ikke skade på fartøjet og derfor heller ikke fare for olieudslip. Fragtskibet lå lige på kanten af en sandbanke og havde en plan for at komme fri. En kollega ville komme og tage noget af lasten og på den måde ville fragtskibet kunne gøre sig selv fri af sandbanken.

Efter at have sikret et billede til MAS vagten, og at ingen var kommet noget til, kunne MHV 803 Aries returnere til basehavn i Vordingborg.

Flotillen vil gerne takke de frivillige, der altid beredvilligt stiller op, når der er brug for dem :-)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring