Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

SURVEX 17 2022

Sidste weekend i april var det tid til SURVEX
Tekst og billeder: Henrik P Nielsen

02-05-2022

Besætning 4 med forstærkning fra staben, besætning 5 og 2 mand fra HVF 121 ​

Der var afgang fredag aften i flot solskins vejr med næsten helt fladt vand. Lørdag bød på en række forskellige øvelser, men ikke noget søredning. Steen fik prøvet at blive hoistet, så nu er hans grunduddannelse gennemført. Godt gået.

Søndag morgen gik det helt galt for Bopa. Der skete en eksplotion i styremaskinen med efterfølgende brand. 2 mand var ikke til at finde og det var bare ret skidt at være sømand. Men heldigvis var redningen nær for Kongeskibet Dannebrog var i nærheden og klar til at gå til assistance. Og endnu mere heldigt, så var vi midt i en øvelse hvor Bopa var moment for Dannebrog's besætning.

Lars havde brækket håndleddet og Jørgen var blevet en smule chokeret over det der var sket med skibet. Også Jens var også kommet til skade, men da skaden var i hovedet, var det ikke så alvorligt. Men det ser nu ud til at behandlerne mente noget andet.

Fik jeg nævnt at vi også var sprunget læk?

Der blev kæmpet med at få stoppet lækken, selvom det ikke var så enkelt.

Fotografen ledte efter smarte vinkler at fotografere kongeskibet i og det må være op til den enkelte om det lykkedes.

Der var stor ros til alle på Bopa fra Dannebrogs besætning. Det var nogle spændende opgaver de skulle løse og de fik testet både deres udstyr og deres træning. 

Så tak for en god tur og højt humør, til alle der hjalp med at løse opgaver ombord på turen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring