Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fuld påklædt med FX

30-10-14 Kompagniweekend

Årets sidste kompagniweekend bød bl.a på FX

29-11-2014
Kompagniweekenden startede fredag aften, hvor grupperne kørte op til Høveltegård for at få undervisning i  opsætning af pumpeantenne og oprettelse af diverse radiomateriale.
Forsyningsgruppen og signalgruppen blev som nået nyt, kørt fra Slottet, hvor det blev klar gjort  både  materiale og mad, for derefter at blive kørt  til Høvelte.
Fredag nat stod på  klargøring og fremrykning til respektive momenter
Efter folkene havde været i gang hele natten, ankom de til nærkampshuset. Der blev holdt lektion i rensning af hus, så det var frisk i alles hukommelse til den næste lektion:
Rensning af hus med FX
De fik teori omkring ombygningen af våbnet og de regler der gælder for FX. Derefter blev de delt op i makkerpar for  at  afprøve FX på hinanden. Dvs. de skulle skyde på deres makker, så de vidste hvordan det føles at blive ramt og hvordan de farvede projektil opfør sig på forskellige afstande.
Derefter blev der øvet rensning af hus, der var ingen tvivl om man var ramt eller ej, hvilke kunne  høres, efter at de havde prøvet det nogle gange, gik vi ud i området omkring nærkampshuset.
Nu skulle der øves fremrykning under beskydning, det var meget lærerigt for alle, men også lidt besværligt med masken der duggede hele tiden.
Det blev til nogle gode timer hvor der blev kæmpet bravt på alle fronter, herefter fik vi talt oplevelsen igennem, og blev enige om at det var noget som skulle øves igennem igen.
Vi sluttede weekenden af med at tage tilbage til Slottet for at rense våben, støvler og evaluerer weekenden, mens vi spiste aftensmad.
Alle mente at de havde fået en god oplevelse, men at der selvfølgelig var plads til forbedringer
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring