Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Træning på sportspladsen på Marinestation Holmen​

En travl mandag aften hos Livjægerne

Egentligt stod den 'bare' på: Livjægeruddannelsen - Vedligeholdende uddannelse - men aftenen mandag den 15. august bød på mere og blev travl ...

15-08-2023

​​​​​
Der stod 'bare': Livjægeruddannelsen - Vedligeholdende uddannelse i aktivitetsoversigten. Det blev uddybet en smule i beskrivelsen, da det her fremgik, at der var vedligeholdende uddannelse på vores gevær M/95.

Da vi selvfølgelig ikke kan træne egentligt skydning på Marinestation Holmen, så indeholdt uddannelse andre elementer af skydning: Skydestillinger - mange skydestillinger - skift af skydestillinger - stabilitet og balance under skydning - magasinskifte i de forskellige skydestillinger - bevægelse.

Så selv om der ikke blev løsnet et eneste skud - så var der masser af skydeuddannelse og træning.

Vi var blevet varslet, at vi ville få besøg af vores distriktschef - og ganske rigtigt, han dukke op, kom rundt og hilste på, og så hvad der forgik rundt omkring. Godt med besøg.

For ja, der var ikke kun skydeuddannelse på programmet - i Politidelingens lokale sad en lille gruppe førere og planlagde kompagniets kommende indsættelse under Copenhagen Pride Parade 2023. Her skal kompagniet i samarbejde med Københavns Politi stå for trafikregulering og afspærring mm. på ruten, når paraden går gennem byen.

På våbenkammeret stod den på oprydning og klargøring - når der ikke lige var ud- og indlevering af våben mm. i forbindelse med træningen.

Endelig stod den også på hvervning, da der var samtale med en ansøger, der efter endt tjeneste ved Livgarden gerne vil fortsætte som soldat ved Livjægerne.

Så masser af aktivitet på en helt almindelig mandag hos Livjægerne!

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring