Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets opgaver er mange. Det er tydeligt i reklamekampagnen. Her en scene, hvor en lille pige bliver fundet i forbindelse med en eftersøgning. Foto: Advice/Hjemmeværnet

Ny kampagne skal gøre befolkningen klogere på ”Danmarks frivillige styrke”

De fleste kender Hjemmeværnet, men det er de færreste, der ved, hvad Hjemmeværnets soldater laver. Derfor har Hjemmeværnet lanceret en kampagne, som skal gøre befolkningen klogere på Hjemmeværnets brede vifte af opgaver.

02-05-2024

Fra 1. maj lancerer Hjemmeværnet en stor imagekampagne. Kampagnen skal gøre danskerne mere fortrolige med Hjemmeværnet og de frivillige soldaters opgaveløsninger.

Forholdsvis mange danskere er bekendte med Hjemmeværnet. En undersøgelse fra Epinion viser således, at 9 ud af 10 danskere kender Hjemmeværnet. Imidlertid viser samme undersøgelse, at kun 4 ud af 10 ved, hvad Hjemmeværnet laver.

​​Opgaverne for Hjemmeværnets frivillige soldater er mange, og i de senere år har de fået en mere militær karakter, når Hjemmeværnet har støttet Forsvaret med at løse opgaver i både ind- og udland. Det står i kontrast til de seneste tre årtier, hvor den sikkerhedspolitiske situation har været mindre anspændt, og hvor Hjemmeværnets soldater i højere grad har været forbundet med opgaveløsninger af mere civil karakter såsom fx trafikregulering i forbindelse med større begivenheder.

Af samme grund tager kampagnen sit udgangspunkt i det, som mange forbinder Hjemmeværnet med, nemlig den gule vest. Ikke for at forklejne vesten og dens betydning for opgaveløsningerne. Tværtimod er brugen af vesten med til at starte en samtale med befolkningen, hvor den som visuelt fikspunkt fortæller den større historie om Hjemmeværnets brede vifte af opgaver anno 2024.

Fra "Vi stiller op" til "Danmarks frivillige styrke" 

Hjemmeværnet har i over et årti proklameret, at "Vi stiller op", når der fra Forsvaret, Politiet og øvrige myndigheder er behov for støtte til at løse opgaver af både militær og civil karakter. 

Tiden er nu moden til yderligere at understrege, at Hjemmeværnet har de militære færdigheder og organisering, der gør Hjemmeværnets frivillige soldater i stand til at rykke hurtigt for at støtte forsvar og politi, når der er brug for ekstra hænder. Som:

  • når allierede styrkers materiel skal bevogtes i danske havne og på flyvestationer, 
  • når der skal sikres mod stormfloder, 
  • når kritisk infrastruktur skal bevogtes, 
  • når Flyvevåbnets helikoptere og fly har brug for en sikker landing, 
  • og når forsvundne borger skal eftersøges.

Derfor nøjes Hjemmeværnets soldater ikke med at stille op - de er simpelthen den frivillige reserve, der bliver mere og mere brug for. De er "Danmarks frivillige styrke".

Kampagnen med det nye motto "Danmarks frivillige styrke" kører på sociale medier, i biografen, på plakater landet over og diverse streamingtjenester indtil slut-juli. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring