Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Omskoling på LMG
​Kursisterne lærer at samle og adskille i hoveddele, lave efterse og klar til kontrol samt vedligeholdelse af våbnet.

Uddannelse på tværs af kompagnier

Som hjemmeværnssoldat med en given funktion i underafdelingen er der behov for målrettet og grundig uddannelse for at kunne løse både de funktionsspecifikke og de generelle opgaver i hjemmeværnet.

12-03-2018
Fire kompagnier gennemfører omskoling i fællesskab
Let maskingevær M60E6 er Hjemmeværnets senest tilkomne våben. Som ved alle øvrige våbentyper kræves grundig uddannelse af såvel skytter som sikkerhedspersonel for at sikre optimal sikkerhed ved enhver anvendelse.
Fire kompagnier gik sammen om at tilbyde omskolingen. Personel i kompagnierne har netop påbegyndt uddannelsen og ser frem til at tage våbnet i brug /afdække våbnets anvendelsesmuligheder.
21 kursister deltog i kurset, hvor de kunne se frem til ca. 20 timers teori og praksis. Kurset startede en onsdag aften efter arbejdstid og fortsatte fredag til søndag med en uddannelsesweekend i Tranum.
Onsdag aften består i ren teori, hvor kursisterne lærer at samle og adskille i hoveddele, lave efterse og klar til kontrol samt vedligeholdelse af våbnet. Fredag aften starter kursisterne med at lære at skille og samle dækslet, og derudover gennemgås vedligeholdelse af låg. Lørdag foregår i Tranum Skydeterræn hele dagen, hvor skytterne skal lære at anvende den nye LMG og gennemføre skydninger. Aftenprogrammet inkluderer mørkeskydning og afslutningsvis vedligeholdelse af LMG. Søndag formiddag skal alle igen på skydebanen for at gennemføre de sidste skydninger. Som ved enhver skydning kan det ses på våbnene, at de har været anvendt i felten. Derfor er kursisternes sidste – og mest beskidte – opgave om eftermiddagen at gennemføre vedligeholdelse igen før aflevering af materiel.
For kursisterne er omskolingen pligtig tjeneste, men det er også et forløb, hvor både kursister og instruktører mødes på tværs af kompagnierne om et fælles formål. Samtidig er der rig lejlighed til at socialisere og derigennem danne et godt netværk. Et netværk, som kan medvirke til en noget smidigere løsning af opgaver, men som også gør at den enkelte motiveres til deltage i diverse hjemmeværnsaktiviteter. Både de sjove og udfordrende såvel som de mere sure og monotone.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring