Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Post Tour de France update

Stor dag i sommervarmen med masser af gode oplevelser og en stram tidsplan, der var stresstestet hjemmefra, fik det til at virke. Læs mere her:         

07-07-2022
🚴‍♂️ Job done! Velfortjent aftenpause d. 2. juli 22 på toppen af Kalundborg, efter at have været i gang siden kl. 0600 for, at levere færdselsregulering og adgangskontrol på beredskabssluser udvalgte steder, så udrykningskøretøjer 🚑🚒 kunne passere ruten.



Heldigvis blev det ikke nødvendig for andet end småting, men vi havde æren af at åbne en adgangssluse for H.K.H. Kronprins Frederik og løbsdirektør Christian Prudhomme, der kørte i samme bil 🇩🇰 🇫🇷 ud på ruten.



Taktisk var vi ni poster i selve Kalundborg, to i Kaldred, to i Føllenslev 17 km nordøst, og 47 PAX plus vore dygtige samarbejdspartnere i gang for at hjælpe Tour de France feltet godt igennem. Vi var tasket til opgaven, da det lokale POHVK ROS var allokeret til opgaver med Roskilde Festival og i Tour de France startområde. Hertil fik vi støtte fra HVK Storebælt, Næstved, Infanterikompagni HDSLF, POHVK KBH Vestegn, øvrige enkeltpersoner fra alle enheder i HJV, og ikke mindst det lokale kompagni i Kalundborg, der hjalp med praktiske foranstaltninger.

Efter vi fik opgaven den 21. maj, har NK POKMP NSV, der har givet den som projektleder og som opgavens taktiske leder (TAKLE) på åstedet, været i gang med intensiv planlægning, koordinering, rekognoscering, og gav første befalingsudgivelse allerede 30. maj -så tidligt som muligt for at give enkeltmand kendskab til området, ruten, manøvreplaner, og ikke mindst situationsbilledet for opgaven, så teamworket kunne etableres og senere forstærkes.



Lørdagens forventede tætte trafik i Vestsjælland har hele tiden været en væsentlig faktor for gennemførelsen, så der blev tænkt mange modeller, på at komme tidmæssigt afsted fra Næstved til Kalundborg om morgenen før vejene lukkede til, uden vi behøvede at tage en feriefredag i brug.

En total ændring af opgaven med seks udgåede poster i Kalundborg by og fem nye, og med komplet nye postnumre i weekenden før udførslen gav et vældigt set back, og helt nye kortplaner, deployment og hovedbefaling måtte udarbejdes i en ruf; det var fire fulde ekstra dage i planlægningen, hvilket fik tælleren i projektet til at runde 200 timer alene for ham. Indkvartering på Hjemmeværnsgården i Næstved var nødvendig for at finde tid nok. Hertil kommer støttefunktioner, manøvredelen, logistik, forplejning og selve udførslen.



Den intensive planlægning virkede, og selv om det var til lejligheden sammensatte grupper af hjemmeværnssoldater med forskellige baggrund og rutine i denne type opgave, fik den fælles rod hurtigt det hele til at virke på hver post. Ikke uden stolthed vi bærer 🌻 Tour de France mærket på vore uniformer
🙂





(For HJV PSN kan et kopi af befalingen med bilag hentes til inspiration på aktiviteten eller ved request til NK)



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring