Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Marinehjemmeværnet og havforskningen

​Marinehjemmeværnet støtter Dansk Center for Havforskning (DCH)

Et samarbejde mellem Marinehjemmeværnet og danske havforskere er en gevinst for begge parter.

​​​​Marinehjemmeværnet og havforskningen

Siden januar 2013 har Marinehjemmeværnet støttet Dansk Center for Havforskning ved at stille sine fartøjer og besætninger til rådighed for havforskerne.

Marinehjemmeværnets frivillige besætninger støtter havforskerne, når de skal til søs for at hente data til forskellige projekter. Forskerne opsamler prøver fra havbunden, tæller fiskegarn eller sætter måleudstyr ud og meget mere. På den måde støtter Marinehjemmeværnet forskerne i at opnå viden om blandt andet iltsvindet, dræbergoblernes fremmarch og marsvinenes levevilkår i de danske farvande. 

Samarbejdet er også nyttigt for Marinehjemmeværnet, da det giver besætningerne gode muligheder for at bruge deres uddannelse, viden og færdigheder på virkelige missioner.

”Samarbejdet med Marinehjemmeværnet er fremragende og dækker et stort behov blandt danske havforskere. Vi er taknemmelige for hjælpen og samarbejdet, for det er notorisk vanskeligt at skaffe offentlige forskningsmidler til sejlads”, siger Professor Bo Barker Jørgensen. Han er formand for Dansk Center for Havforskning, der står for at chartre skibe, så danske forskere kan komme til søs.


 Mere viden om ...

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring