Topbanner

Nyhed

​     Fanerne føres ind i Budolfi Kirke

Nytårsprædiken om ansvar for kommunikation

Kommunikation, kulturforståelse og demokrati var en del af budskabet i nytårsprædiken ved den militære nytårsgudstjenesten i Budolfi Kirke torsdag aften.

10-01-2015

Budolfi Kirke var næsten helt fyldt op til Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjyllands nytårsgudstjeneste, hvor Den Kommitteret for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen ligeledes deltog.

Mange faner

De mange kirkegæster kunne glæde sig over det meget smukke syn af mere end 50 faner, der blev fordelt i koret omkring Flyvestation Aalborg Brass Band og ned gennem hele kirkeskibet.
De to frivillige hjemmeværnssoldater sergent Vivian Winther Eriksen og menig Christian Toft læste henholdsvis, ind- og udgangsbøn og soldatens bøn op for hele menigheden.

 


Indgangsbøn ved sergent Vivian Winter Eriksen

Afsenderen har ansvaret

Årets prædikant var den nyudnævnte chef for Specialoperationskommandoen, generalmajor Jørgen Hall. Teamet i prædiken var den manglende kommunikation, kulturforståelse og demokrati der hersker i verden.

Prædiken ved Chef for Specialoperationskommandoen, generalmajor Jørgen Høll
Generalmajor sagde” Det er afsenderen, der har ansvaret for at budskabet bliver forstået ”. Han fortsatte: ”Alle kender til støvsugning der hjemme. Min hustru havde bedt mig om at støvsuge hele huset. Men, da hun kom hjem var hun ikke tilfreds med resultatet. Jeg havde ikke været helt ude i hjørnerne – men det havde hun jo ikke sagt i budskabet til mig – kun at jeg skulle støvsuge hele huset, ikke hvordan”.
 

Flot musik

Der blev leveret flot musik af både organisten Margrethe T. Østergaard og Flyvestation Aalborgs Bras Band. Det var meget tydeligt at se at alle nød musikken.
Efterfølgende var der kaffe i Budolfi Kirkens Krypt.

Domprovst Niels Christian Kobbelgaard lytter til Flyvestation Aaalborg Brass Band, der spiller - Dejlig er jorden
 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224