Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Bethina beder publikom om at trække på afstand

Hjemmeværnet bevogter nedstyrtet tysk fly fra anden verdenskrig

Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland har siden mandag eftermiddag været indsat på en mark ved Birkelse i Nordjylland, hvor de bevogter resterne af en flyver fra anden verdenskrig, hvori restere af piloten stadig er.

07-03-2017
Teks og foto: IOF Annette Knudsen 
Hjemmeværnsdistrikt Nordjylland blev indsat mandag eftermiddag, til at bevogte stedet, hvor man har fundet det nedstyrtet fly fra anden verdenskrig, samt sørge for at der ikke kommer personer i nærheden af findestedet. Grunden til bevogtningen skyldes der var en stor del ammunition i den nedstyrtede/nedskudt flyver.
EOD er ankommet og er gået i gang med arbejdet.
En lokal landbrugsmedhjælper fortalte at de som barn, havde hørt historierne om en flyver der styrtet ned ude på marken og at tyskerne dengang havde bjærget det de skulle. De leder så efter flyveren i vinterferien da landmandssønnen skriver skoleopgave om besættelsestidende. De finder flyveren og begynder at bjærge dele og der dukker en masse ammunition op og da man trækker en motorblok fri kommer der tøj og skeletdel frem og de vælger at stoppe bjærgningen for at tilkalde myndighederne.

De forløbige bjærgede dele
Bethina Elbæk Andersen og Niels Clemmensen havde opgaven tirsdag formiddag og havde ikke haft en masse at lave, før midt formiddag, hvor publikum dukkede op i skoven bag findestedet, de respekterede pænt at de skulle forlade området og holde mindst 100m afstand når Forsvarets Ammunition rydder (EOD) gik i gang med at arbejde.  Som situationen er menes det ikke at bevogtningen trækkes væk før i løbet af torsdagen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring