Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fantastisk udsigt, men vinden bed

Fra Rubjergknude til Norge

Deltagerne stillede nok sig selv mange spørgsmål i lørdags, er der kilo nok i rygsækken, skal der mere vand med, har jeg tøj nok på, eller skal jeg have noget af.

16-01-2018

Foto og tekst: Informationsofficer Annette Knudsen

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland afholdte i lørdags kontrol march for det personel, som ønsker at deltage i vinterøvelse i Norge i februar måned. Hvis man havde lyst til at komme ud og gå med 15 kilo på ryggen måtte man også gerne deltage.

Marchen gik igennem terrænet fra Lønstrup til Rubjerg Knude
Ruten deltagerne skulle ud på, var afprøvet af nogle af de fastansatte i december måned, så de viste, hvad deltager skulle igennem og foregik omkring Lønstrup og Rubjergfyr.

 De første sand banker bliver forseret på vej mod fyret, hvor deltagerne skulle op nogle gange
Humøret var højt i begge grupper, da de blev sendt afsted og en del mere afdæmpet da de kom i mål, efter 13 kilometer i sand og atter sand. Et fantastik område at gå i, lige fra fladt til meget kuperet terræn og fast underlag til løst sand. Når det gik nedad, var det med at holde tungen lige i munde og ikke få for meget fart på.

Deltagerne på vej ned på stranden, hvor Gravesen ventede dem, derefter op igen
 Op igen måtte gruppearbejdet i gang for at hjælpe hinanden ved at skubbe, trække og heppe alt imens andre kravlede på alle fire. Som Hung sagde bagefter ”Det her er meget værre end turen i Norge” Han har været med i Norge tidligere.

  Deltager for foden af en af sand skrænterne de skulle op af, der blev kravlet, skubbet og trukket
 Da deltagerne tog hjem lørdag eftermiddag var de trætte og brugte, nogle havde meldt ud at de ikke skulle med og kun var der for at gå, andre begyndte at glæde sig til turen.

  Sidste skrænt forceres                                                             Der var overskud bagefter

                                                                              Dagens deltager da de var færdig


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring