Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

”Dennis Riber og Mica”  Mica er 17 måneder og til mønstring for første gang, hvor hun for øvrigt blev godkendt

Hund, mad og radio

Ikke færre end 125 entusiastiske hjemmeværnsfolk havde her i weekenden, den 2. – 4. marts, trodset kulde og sne og var taget en tur til Tranum for her at deltage i en bred vifte af diverse kurser.

06-03-2018
Tekst og foto: Informationsmedarbejder Palle Strandgaard.
Aktiviteterne foregik både inden- og udendørs og selvom temperaturen lå en del under nulpunktet, var det absolut ikke tilfældet med moralen hos kursusdeltagerne, der deltog i:
·       Signaltjeneste.
·       Sminkekursus.
·       Gevær-1 kursus. 
·       Førstehjælp.
·       LPU-1 kursus (Lovpligtig uddannelseskursus, Modul 1.).
·       Hundeførerfunktionskursus – også kaldet ”Plutokursus”).
Hunde fra hele landet
18 hunde og deres respektive førere, havde sat hinanden stævne med henblik på at blive mønstret/godkendt. Dette sker efter de samme generelle krav, der kræves af Forsvarets hundeførere, hvilket er ganske tæt på de krav, der stilles hos det danske politi. 
Mica er en belgisk hyrdehund, hvilket er en race, der er blevet utrolig populær. Racen kan bruges meget bredt og kan uddannes til for eksempel ”bombe- spore og narkohund”.
– Jeg forventer meget af hende. Hun er af meget fin afstamning og utrolig lærenem, siger den stolte ”fader”, Dennis Riber.
Hundene er primært schæfere og belgiske hyrdehunde, men også en enkelt ”gadehund”, importeret fra Bosnien, deltog i mønstringen, som i øvrigt alle klarede ganske flot.
Inden hunden er fyldt to år, skal den mønstres første gang, og herefter én gang om året.
Det var en stor fornøjelse at se hundene på arbejde. De stolte hundeførere fortalte da også, at der kræves flere timers ugentlig træning for kontinuerligt at holde hunden ”på toppen”. – Og det var der de var.
 
Stor efterspørgsel på sminkører
Når man i Hjemmeværnet, og generelt ved Forsvaret, afholder diverse førstehjælpskurser og Sanitetsøvelser, er det naturligvis en stor fordel, hvis disse kan være så virkelighedstro, som muligt. Derfor er der stor efterspørgsel på sminkører, der kan lave forskellige og realistiske skader, sår og brud med flere.
Derfor deltog otte kommende sminkører, og deres figuranter, i et sminkekursus, der, med særdeles kompetente instruktører, fik lært, hvordan man kan lave for eksempel et skudsår så virkeligt, at det næsten er skræmmende.
Ikke så sært, at det nordjyske sminketeam er så efterspurgt.

Sminkøren, Cecilie, og hendes figurant, Heidi.
Cecilie er på kursus for første gang. – Jeg syntes, det er meget spændende og lærerigt og er fascineret af, hvordan man kan lave så livagtige sår og skader. Jeg glæder mig til at prøve det, når jeg forhåbentlig bliver godkendt.
”Skudsår”: Regionens sminketeam yder støtte til hele Hæren og deltager blandt andet i førstehjælpsprøver, kontrol- og beredskabsøvelser og deltager med momenter ved Hærens BasisUddannelse.
Her et meget vellignende skudsår.
Kan du så komme ud!
Nutidens signalmateriel og det dertil hørende undervisningsmateriale er absolut ikke til offentligt kendskab og er behæftet med en høj grad af sikkerhed.
Dette fik deres udsendte så sandelig at føle, da jeg sådan bare kom vadende ind i undervisningslokalet, hvor de mange kursister var dybt optaget af lektionen i det nyeste signalmateriel. Men efter at have givet mig til kende, fik jeg da lov til at tage et par fotos.
Dyb koncentration i ”signallokalet”, hvor kursusdeltagerne blandt andet blev undervist i det nyeste signalmateriel.
De mange opgaver – såvel teoretiske som praktiske – blev løst tilfredsstillende og der er ingen tvivl om, at deltagerne fik stort udbytte af weekendens lektioner.
 
Alt i alt en udbytterig god weekend, hvor der var aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring