Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Underafdelingsmærker

Der har været en del henvendelser om, hvornår der evt. må laves UAFD mærker i kaki i forbindelse med inplementeringen af den nye MTS.

22-06-2018

Af ​Henrik Simonsen​

Det er et ønske fra mange DST om at begynde at ændre farven i UAFD mærket fra grøn underlag til kaki, så det blender ind med MTS farven.

Efter at LOGSEK har været til LOG seminar i Fredericia d.19-06-2018, har Hjemmeværnskommandoen (HJK) befalet, at vi stadig holder os til HVJBST 403-001.



HJK er bevidst om at der er UAFD mærker i omløb som er i MTS farver og kaki farver. Disse enheder har fået besked på at rette op på dette. Der er samtidig kommet nye rammeaftaler som DST skal forholde sig til når vi bestiller UAFD mærker.

Det firma vi nu skal bestille UAFD op til er New Printtex of Denmark, som holder til i Helsingør, så i vil opleve en anden kvalitet af mærkerne når i rekvirerer nye til UAFD.
 
Har UAFD behov for flere UAFD mærker, så har DST stadig nogle liggende til visse KMP, så skal i skrive en mail til HDSSJ-S4-03@hjv.dk .
 
 
HVJBEST 403-001
10.5.1. Generelt.
Ærmemærker har til formål, at angive personellets tilhørsforhold til en enhed og myndighed.
 
Mærkerne skal være af stof og udføres som en cirkel, der er 8 cm i diameter med en 1 cm bred rand med sort tekst (Hærhjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet og Virksomhedshjemmeværnet).
For Marinehjemmeværnet kan der være tale om tekst i gul/hvid eller guld/sølv afhængig af selve mærkets udformning, idet sort tekst ikke er læsbar på mørkeblå baggrund.
 
  • Hærhjemmeværnet:                                                                Grønt underlag.
  • Marinehjemmeværnet:                                                           Mørkeblåt underlag.
  • Flyverhjemmeværnet:                                                             Lyseblåt underlag.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring