Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Samarbejde

Fælles indsats giver pote

Intensiveret overvågning af kyststrækningerne syd for Hasle, efter henvendelser fra lokalbefolkningen.

26-04-2015
Lørdag morgen kl. 05.00 forlader MHV 903 Hjortø Rønne Havn efter at have måttet forblive ved kaj fredag aften. Vejret er nu igen fint med god sigt og svag vind.
Eftersøgningsområdet starter ud for Sorthat strand hvor man er fremme 06.30 og allerede 10 minutter senere observeres 2 personer på stranden, den ene medbringende en skovl. De opfører sig meget mistænkeligt og de forsvinder ind i skoven, så snart de ser Hjortø.
KSN beslutter at sende en gruppe fra Stabskompagniet med hund til området for at lede efter eventuelt nedgravede objekter og om muligt at opspore og eventuelt tilfangetage de to personer, hvis de stadig er i området.
Ved gruppens ankomst iværksættes en eftersøgning godt assisteret at Hjortø, der hele tiden sejler med lige uden for gruppen, klar til eventuel ildstøtte samt observationer fra søsiden.
Gruppen finder en nedgravet genstand; men fortsætter godt hjulpet af gruppens hund på sporet af de to personer.
Kort efter er der kontakt, hunden finder to personer som, viser det sig bagefter, er beordret til at holde sig skjult og iagttage vores gruppes arbejde i området. Kort derfra finder gruppen desuden et fjendtligt køretøj, som undersøges og mineres.
Efter vel gennemført eftersøgning kan gruppen vende tilbage, klar til nye opgaver. Det har været en fornøjelse at observere den fine eftersøgning og det gode samarbejde med Hjortø, der hele tiden var god støtte for gruppen fra søsiden.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring