Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forrygende super lørdag 1

Det Bornholmske Hjemmeværn med kaptajn Lars Lilholm i spidsen gennemførte årets første super lørdag og det blev en forrygende oplevelse for alle de fremmødte deltagere.

08-03-2015
​​
Hvis de mange deltagere der i går lørdag gav fremmøde til årets første super lørdag, havde en forventning om, at få en oplevelsesrig dag på Raghammer, så blev dette på alle måder indfriet.
Kaptajn Lars Lilholm havde sammen med sine mange hjælpere brugt mange timer på, at få gjort de enkelte skydebaner og øvrige stationer særdeles spændende og anderledes og meget indbydende.
Der er blevet omhyggeligt kræset for hver eneste station og skydebane, således at deltageren fik en virkelig god oplevelse.
 
Foruden de 4 skydebaner, hvoraf de 3. af dem var handlebaner, var der stationer med førstehjælp på kamppladsen, signal- og posttjeneste samt observation som alle er yderst relevante emner og færdigheder at få genopfrisket.
Det var nogle kompetente instruktører der stod for og var ansvarlig for undervisningen på stationen og det blev gjort på en yderst professionel måde, således at alle fremmødte deltagere kunne være med.
IMG_3599.JPG
De 4 skydebaner udfordrede den enkelte skytte på hver sin måde. Der var fremrykning mellem skovens mange træer, træ stubbe og løse grene og med flere mål der pludselig dukkede op foran skytten meget tæt på.
Det gav en god oplevelse for skytten, at gennemføre en skydning som måske ikke er prøvet før.
Det var godt tilrettelagt.
 
Varighed ved hver skydebane og station var på ca. 60 min, hvorefter der var rokering til en ny og dette var som det øvrige tilrettelagt på en nem og glidende måde. Gang afstanden var kort og der hvor et hold skulle fra sidste station G til station A var der indsat en shutlebus.
IMG_3776.JPG

 
Men inden at et så stort arrangement kan påbegyndes var der samling i gården på Eskildsgård, hvor kaptajn Lars Lilholm kunne give en orientering omkring dagens aktiviteter samt ikke mindst foretage navne opråb.
Kaptajn Lars Lilholm gav en vejrudsigt for dagen, den holdt ikke, idet vejret blev meget bedre med en del sol.
Regionschef oberst Eigil Schjønning der var tilstede, benyttede sig af muligheden for at sige godmorgen og hilse på det fremmødte personel.
Sammen med chefen for Det Bornholmske Hjemmeværn oberstløjtnant Holger Fuglsang-Damgaard kørte han rundt til hver enkelt station og skydebane for at se på aktiviteten.
 
Det blev på alle måder en god og meget oplevelsesrig og ikke mindst lærerig super lørdag med masser af god stemning på Raghammer.
 
 

Links

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring