Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En dag i signaltjenestens tegn

Lørdag d. 29. maj ville LRGNE have afprøvet kommunikationen med VHF radiomateriel.

07-06-2021


Af Kim Mesnickow/SGO

Målet for dagen var at LRGNE, fra Kastellet, kunne nå alle distrikter i LRGNE AO dvs. kunne nå HDKBH, HDNSJ, HDKVE, HSMVS og til sidst helt til HDSLF, liggende i Vordingborg.

Ud over personel fra FRIVST, deltog også personel fra HVKTAS og VHKSJA, 9 personer mødte lørdag morgen 0730 for at gøre os klar. Først skulle vi hente biler og materiel, hvorefter vi kørte til HDMVS på Skalstrup.

For at kunne kommunikation hele vejen igennem, skal der sættes et antal VHF-relæer op, således at signalet bliver videreført fra den ene distrikt til det næste og derved kan en melding nå hele vejen igennem til alle distrikter.


Ved ankomst til HDMVS begynde så den egentlige undervisning og øvelse. Der blev givet en gennemgang af formål med at opsætte relæer, de taktiske overvejelser samt placeringer af relæer og deres rækkevidder, endvidere blev samling og afprøvning af relæudstyret gennemgået inde vi fik lejlighed til at samle og afprøve relæstationen nogle gange.

Efter frokosten, gik turen så tilbage til Jonstrup lejren, hvor vi så skulle have afprøvet hele kæden af radioer. Vi fik sat LRGNE's VHF-relæ op samt oprette vores OPSC VH- radio. I andre Distrikter blev der lavet en tilsvarende opsætning, og ved 1330 tiden var det så tid at få afprøvet hele kæden. Først blev der sendt modtagekontrol fra alle relæstationer, og til sidst blev der afprøvet at hver Distrikts OPSC kunne sende igennem hele kæden. Desværre lykkedes det ikke helt, i det vi slev havde fejl på en af radioerne, et dårligt stik i effekttrinnet, hvilket betød at det videresendte signal blev hakket

Dette var en rigtig god dag, hvor signaltjenesten gik i "nørd mode", og vi blev udfordret på mulighederne.

Vil du vide mere så gå ind på finddithjv.dk​



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring