Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Første samlede HDKVE-hold har gennemført grunduddannelsen

I 2020 samlede Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn nye medlemmer i en samlet deling og lod et kompagni stå for uddannelsen og nu har de gennemført

21-06-2021

Normalt når nye medllemmer søger ind i Hjemmeværnet bliver de placeret i forskellige kompagnier, men i starten af 2020 valgte vi ved Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn(HDKVE)​ en ny strategi, hvor vi samler mange af de nye medlemmer i et samlet kompagni og får dem uddannet sammen.

Ideen er at alle de nye får et fællesskab, fælles oplevelser, et godt kammeratskab og en sammenhængskraft som bagefter vil give dem en stærk enhed og at de fortsætter i den enhed.

Det har været Hjemmeværnskompagni Hjortespring, som fik den opgave tilbage i 2020 og de har løftet en rigtig flot opgave.

På lidt over et år er en hel deling blevet uddannet i hjemmeværnets grunduddannelse i en tid med uddannelsesbegrænsninger på grund af corona. 

I denne weekend skulle de bestå den sidste prøve - en bevogtningsøvelse, hvor bevogtning er en af hjemmeværnets hovedopgaver.


Undervejs har de også fået et komplet 30 timers førstehjælpskursus og funktionsuddannelse på gevær, som er yderligere to af de ddiscipliner en hjemmeværnssoldat skal kunne håndtere.


Nu skal delingen til at virke som en samlet enhed og vil indgå i opstillingsgrundlaget, når der næste gang kaldes på Hjemmeværnet.

​Et stort tillyke til Hjemmeværnskompagni Hjortespring og til hver og en af hjemmeværnssoldaterne.

Vil du også være en del af Hjemmeværnet, så se mere på ​​https://finddithjv.dk/




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring