Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Har du læst udsyn 2022?

Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har i december udgivet deres årlige rapport om efterretningstjenesternes vurderingen af truslerne mod Danmark.

15-01-2023

Her beskrives de ydre vilkår for Danmarks sikkerhed og danske interesser og indeholder bl.a. en vurdering af terrortruslen, spionagetruslen og cybertruslen mod Danmark.

Vurderingerne af truslerne mod Danmark er særligt interessante på grund af krigen i Ukraine.

I rapportens hovedkonklusion fremgår det bl.a.: " Ruslands krig mod Ukraine har ændret den sikkerhedspolitiske situation i Europa, så den har fået træk, der minder om den kolde krig. Krigen i Ukraine vil med stor sandsynlighed trække i langdrag og blive omdrejningspunktet i en langvarig konflikt mellem Rusland og USA, de øvrige NATO-lande og EU-landene. Det vil også føre til et højere spændingsniveau i Danmarks nær[1]område. Rusland vil være villigt til at eskalere konflikten med Vesten til lige under tærsklen for direkte militær konflikt. Det vil betyde, at Danmark står over for et nyt trusselsbillede, hvor tidligere tydelige tærskler mellem fred, krise og krig er blevet erstattet af slørede og overlappende overgange."

Du kan læse hele rapporten på FE's hjemmeside her:

https://www.fe-ddis.dk/da/nyheder/2022/udsyn-2022/


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring