Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldater fra Hjemmeværnet er i Estland på den stort anlagte Øvelse Hedgehog 2022. Foto: Kevin Sigvartsen

Hjemmeværnet deltager i kæmpe estisk øvelse

De danske hjemmeværnssoldater høster værdifuld militær træning, når de i denne uge deltager i en af de største militærøvelser i nyere tid i Estland med over 15.000 soldater.

25-05-2022


Af Charlotte Baun Senholt

En større styrke på omkring 140 soldater fra Hjemmeværnet er i denne uge i Estland, hvor de deltager i Øvelse​​​​​ Hedgehog 2022, som er den største militærøvelse i Estland i nyere tid. 

Omkring 15.600 soldater fra Estland, NATO-allierede samt Hjemmeværnet træner sammen på den stort anlagte beredskabsøvelse, hvor omkring halvdelen af soldaterne indgår i Estlands reservestyrke. 

Hjemmeværnets rolle på øvelsen er blandt andet at træne samarbejde og bagholdsangreb sammen med det estiske hjemmeværn, Estonia Defense League

”Med deltagelsen får vores soldater lejlighed til at træne deres militære kompetencer i et internationalt miljø samtidig med, at de indgår i et konkret samarbejde med allierede styrker i et fremmed terræn. Det giver vores soldater særdeles værdifuld læring - både i forhold til at få afprøvet deres kompetenceniveau og i forhold til at samarbejde med internationale styrker. Den læring og erfaring kan de drage nytte af hjemme i deres egne enheder,” siger oberstløjtnant Morten Thomsen, der er chef for Hjemmeværnskommandoens internationale landeprogrammer.

Det overordnede formål med øvelsen er, at Estland får mulighed for at træne sine reservestyrker sammen med både Estlands stående styrker og med NATO-styrker, der befinder sig i Estland. 




FAKTA: Øvelse Hedgehog 2022
Omkring 15.600 soldater deltager i øvelsen, hvoraf omkring halvdelen kommer fra den estiske reservestyrke. Desuden deltager 2.500 værnepligtige og 2.000 soldater fra den stående estiske hær samt cirka 4.500 soldater fra NATO og allierede. 

Hjemmeværnets bidrag tæller omkring 140 soldater, der kommer fra motoriseret overvågningsenheder samt infanteri- og patruljeenheder fra henholdsvis Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland og Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland. Også soldater fra SSR er med på øvelsen.

Læs mere om Hjemmeværnet på vistillerop.dk



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring