Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Efter et 24 dage langt optagelsesforløb stod tre soldater klar til at træde ind i SSR. Foto: SSR​

Tre nye soldater klar til SSR

Af næsten 50 tilmeldte aspiranter nåede bare tre mand i mål på årets optagelseskursus til Hjemmeværnets specialenhed, SSR. 

28-04-2022


Det har altid været svært og krævende at slippe igennem nåleøjet til Hjemmeværnets landsdækkende specielenhed, Særlig Støtte og Rekognosceringskompagniet, i daglig tale også kaldet SSR. 

Sådan var det også denne gang. Søndag morgen den 24. april kom bare tre mand ud af knap 50 håbefulde aspiranter i mål efter et 24 dage langt optagelsesforløb, og det var tre trætte soldater, der endelig kunne træde ind i SSR. 

”Det er med stor glæde, vi tager imod de tre nye SSR-soldater, der nu kan begynde deres grunduddannelse i enheden,” siger chefen for SSR, major Morten Rask.  

Tilbage i januar mødte aspiranterne ind til test på Flyvestation Karup og Flyvestation Skalstrup ved Roskilde. Testen er starten på SSRs optagelsesforløb. 

”Mange er faldet fra undervejs, men det er nødvendigt at stille høje krav, hvis vi fortsat vil være en troværdig samarbejdspartner og leve op til de krav, der stilles os,” siger Morten Rask.

SSR støtter løsningen af Hjemmeværnets og Forsvarets nationale og internationale opgaver og skal herunder også kunne støtte Specialoperationskommandoen, Jægerkorpset og Frømandskorpset også internationalt. Det er alle opgaver, der stiller store krav til den enkelte soldat og til enheden. 

Nye krav og ansøgningsfrist til næste optagelseskursus
Som noget nyt har SSR flyttet ansøgningsfristen og stiller nye krav for at kunne starte på optagelseskurset. 

”Selv om vi løbende har justeret i vores optagelsesforløb gennem årene, så er de fysiske og mentale udfordringer undervejs stadig meget krævende,” understreger Morten Rask. 

Ansøgningsfristen for næste optagelsesforløb er flyttet frem til allerede den 1. oktober 2022. 
Hvis du har mod på udfordringerne, skal du inden da være optaget i Hjemmeværnet, have gennemført en militær grunduddannelse (fra Forsvaret eller Hjemmeværnet) og som noget nyt også have et gyldigt førstehjælpskursus. 

Overvejer du at søge SSR Optagelseskursus 2023, så er det allerede nu, du skal kontakte SSR, så du kan komme i gang med din træning i en af SSRs uddannelsesdelinger i henholdsvis Øst- og Vestdanmark. 

Kontakt SSR på INFO@SSR.DK eller telefon 70 22 65 04 for at høre nærmere om dine muligheder. 

Fakta om SSR: 

SSR er Hjemmeværnets landsdækkende specialenhed inden for informationsindhentning og rekognoscering 

Enheden støtter løsningen af Hjemmeværnets og Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder også Forsvarets specialoperationsstyrker: Jægerkorpset og Frømandskorpset

Enheden består primært at frivilligt personel fra hele landet, og træningen sker med base på Flyvestation Tirstrup ved Aarhus og på Flyvestation Skalstrup ved Roskilde

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring