Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

75 år som Danmarks frivillige styrke

Mandag den 1. april 2024 var dagen, hvor Hjemmeværnet kunne fejre sit 75-års jubilæum. Vi takker for de mange lykønskninger fra vores samarbejdspartnere i forsvaret.

02-04-2024

​​​​​​​​​​​​​​

Hjemmeværnet blev oprettet på fundamentet af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig og har lige siden bidraget til Danmarks sikkerhed og frihed.


"Tillykke til Hjemmeværnet med de 75 år som Danmarks frivillige styrke. Det er helt unikt, at vi igennem 75 år har kunnet og stadig kan mønstre en frivillig styrke med så stor en dedikation, der står klar til at passe på Danmark. Hjemmeværnets relevans er i takt med den sikkerhedspolitiske udvikling kun blevet større, og et hjemmeværn er i dag lige så aktuelt som i 1949. Tak for den utrættelige og engagerede indsats, som I soldater har leveret igennem 75 år og stadig byder ind med den dag i dag," siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

 

Den Kommitterede for Hjemmeværnet Hans Andersen supplerer:

 

"Der er heldigvis ikke længere tvivl om, hvorvidt vi skal have et hjemmeværn hverken blandt danskerne eller på den politiske scene. Vi møder stadigt oftere Hjemmeværnet i sammenhænge, hvor det er svært at forestille sig en vigtig militær opgave løst uden de frivillige soldater til at styrke det samlede danske forsvar. Tak for jeres store indsats og tillykke til vores folkelige forsvar – Hjemmeværnet – med de 75 år," siger Hans Andersen.


Hilsener fra hele forsvaret

Hjemmeværnet har til opgave at indgå i det samlede danske forsvar og beredskab, og den 1. april modtog Hjemmeværnet lykønskninger fra alle vores samarbejdspartnere i koncernen under Forsvarsministeriet. Hjemmeværnet takker hermed for de mange hilsener, og vi ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde i årene fremover: ​

 

Med helt fra begyndelsen

Hjemmeværnet rummer personlige minder og erfaringer blandt titusinder af frivillige hjemmeværnssoldaters aktive tjeneste gennem de forgangne 75 år.

 

Ingen har været med lige så længe som Kurt Dose. Kurt meldte sig ind helt fra Hjemmeværnets første dag, og han er stadig medlem. Se videointerviewet med Kurt Dose, og hør om hans stærke oplevelser undervejs i hans 75 års tjeneste i Hjemmeværnet. Hans fortælling er samtidig en brik i den store fortælling om Hjemmeværnet og om Danmark.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring