Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

"Aldrig mere en 9. april!"

I dag er det den 9. april, datoen for den tyske invasion af Danmark i 1940. Efter fem års besættelse og modstandskamp kom befrielsen, og Hjemmeværnet blev oprettet. Vi har bidraget til sikkerhed og frihed lige siden.

09-04-2024

​​​​

Vi mindes den 9. april

Hjemmeværnet mindes i dag, at det nu i 2024 er 84 år siden, at Danmark blev besat under 2. verdenskrig. Da krigen sluttede fem år senere, var der en folkelig bevægelse med krav om "Aldrig mere en 9. april!": Danmark måtte gøre sit til, at vi kunne forsvare landet, vort demokrati og vores frihed. På baggrund af den aktive danske modstandsbevægelse under krigen besluttede Folketinget at grundlægge Hjemmeværnet i 1949, og vi har lige siden aktivt bidraget til Danmarks frihed og sikkerhed. 

 

Stadig vigtigt og vedkommende

Den 9. april 1940 er mange år siden, men datoen er lige så aktuel nu som dengang. Datoen minder os om, hvorfor Hjemmeværnet blev grundlagt, og at Danmarks fred og frihed er noget, det er værd at stå vagt om og kæmpe for.



Fotograf: Klaus Bo


En opgave – et løfte

Da Hjemmeværnet markerede sit 75-års jubilæum i sidste uge, nemlig den 3. april 2024 ved Frihedsmuseet i København, holdt H.M. Dronningen tale og sagde følgende: 

 

"I 75 år har Hjemmeværnet skabt tryghed og sikkerhed for danskerne."

 

Det er den opgave og det løfte, som Hjemmeværnet er grundlagt på, og derfor mindes vi i dag den 9. april.


Læs også kronik af Den Kommitterede for Hjemmeværnet Hans Andersen (kræver abonnement): https://www.sn.dk/sjaelland/efter-75-aar-passer-hjemmevaernet-stadig-paa-danmark/

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring